Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, INTERNET ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ

Κάθε μήνα αγοράζω πέντε συγκεκριμμένα περιοδικά για υπολογιστές: Computer Active, PC World, RAM, Computer Για Όλους και PC Magazine. Από τις αγαπημένες μου ενότητες είναι η αλληλογραφία στις τελευταίες σελίδες που βάζουν τα περιοδικά. Παρατήρησα ότι οι περισσότεροι αναγνώστες κάνουν στα περιοδικά καταγγελίες για ιδιωτικούς παροχούς τηλεφωνίας, internet, πακέτα double play, triple play, quad play που υπόσχονται λαγούς με πετραχίλια χωρίς πάγιο και άλλα κερατιάτικα. Αυτό που δε λένε οι διάφοροι πάροχοι είναι η ταλαιπωρία που πρέπει να τραβήξουν οι υποφήφιοι πελάτες - θύματα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες που καλούνται να πληρώσουν.
Δυστυχώς στην Ελλάδα όλα γίνονται ανάποδα. Πρώτα οι ιδιωτικές εταιρίες κάνουν δελεαστικές προτάσεις και διαφημίσεις, μετά βρίσκουν πελάτες (αρπάζουν τα φράγκα) και στο τέλος κάνουν ιδιόκτητα δύκτια και ενεργοποιήσεις (αν τις κάνουν) των υπηρεσιών που υπόσχονται μετά από μεγάλες καθυστερήσεις (μηνών) και εφόσον περάσουν οι κακομοίρηδες πελάτες τους από σαράντα κύματα.
Στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών αυτών των εταιριών κυριαρχεί το χάος. Πολλές φορές δε σηκώνουν το τηλέφωνο οι υπάλληλοι και αν το σηκώσουν βάζουν τον κάθε πελάτη σε μακροχρόνια αναμονή που μπορεί να είναι και ώρες. Σεβασμός στον πελάτη μηδέν.
Πολλές φορές οι πελάτες - θύματα μένουν χωρίς τηλέφωνο για μέρες χωρίς υπηρεσίες αλλά καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους κανονικά και γίνονται μπαλάκι μεταξύ Ο.Τ.Ε. και ιδιωτικών παροχών και λύση για τα προβλήματα τους δε βρίσκουν. Τελευταία ελπίδα είναι οι καταγγελίες σε διάφορα περιοδικά όπου ως διά μαγείας βρίσκονται λύσεις. Βασικά πιστεύω ότι αναγκάζονται οι ιδιωτικές εταιρίες να λύνουν τα προβλήματα των δυσαρεστημένων πελατών τους για να αποφύγουν τη δυσφήμιση.
Επειδή είμαι από Σουηδία και η αρραβωνιαστικιά μου δεν είναι ελληνίδα, ταξιδεύω στο εξωτερικό και διαπιστώνω ότι είμαστε πολύ πίσω όσο αφορά το internet. Ένα σας λέω. Στη Λιθουανία 10ΜΒ (πραγματική ταχύτητα και όχι έως) κοστίζουν 10 ευρώ το μήνα.
Δεν καταλαβαίνω. Με τόσα λεφτά που ακούγεται ότι δαπανώνται για μητροπολιτικά δύκτια, για υποδομές, για οπτικές ίνες και χίλια δυο άλλα σκατά γιατί δε μπορούμε να έχουμε υπηρεσίες φερέγγυες. Όλες αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες τονίζουν ότι δεν έχουνε πάγιο όπως ο Ο.Τ.Ε. Μια ματιά στα τιμολόγια τους που έριξα κατάλαβα ότι πέντε πάνω, πέντε κάτω στο δίμηνο τα ίδια λεφτά που πληρώνω στον Ο.Τ.Ε. τα ίδια θα πληρώνω και σ' αυτούς. Δεν είμαι οπαδός του Ο.Τ.Ε. αλλά με αυτά που διαβάζω προς το παρόν δεν αλλάζω πάροχο. Τουλάχιστο έχω τεχνική υποστήριξη και η εξυπηρέτηση πελλατών, όσες φορές τη χρειάστηκα, δε μ' έβαλε σε αναμονή.
Με λίγα λόγια πιστεύω ότι πίσω από πολλές ιδιωτικές εταιρίες βρίσκονται αεριτζήδες που θέλουν να τ' αρπάξουν αβασάνιστα!

buzz it!

"ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ HOMA EDUCANDUS"


SOS ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ)

Λάβαμε πριν από λίγο μια δραματική έκκληση για αιμοπετάλια. Τη δημοσιεύουμε αυτούσια και παρακαλούμε για αναμετάδοση της είδησης με κάθε τρόπο:


ubject: ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.


ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ.
Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) .

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ:
ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ( παιδο-ογκολογικό )
(2310 993506 & 2310 993944)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ..... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ......ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ........................

buzz it!