Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα παίδες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το τηλεοπτικό τοπίο είναι ομορφότερο χωρίς δημοσιογράφους και δελτία ειδήσεων. Από την άλλη αυτή η τετραήμερη απεργία είναι πολύ ύποπτη. Δε θυμάμαι άλλη φορά τόσο μεγάλη χρονικά απεργία των δημοσιογράφων. Κάτι μου λέει ότι το όλο σκηνικό υπάρχει για να αποσιωποιηθούνε σημαντικά πράγματα και να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη του Σόρος στον Γ.Α.Π. Ποτέ δε μάθαμε τι ειπώθηκε μεταξύ τους και με την απεργία προσπαθούνε να θάψουνε τη συγκεκριμένη συνάντηση στο χρονοντούλαπο. Οι κόντρες μεγαλώνουν μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η αρνητική εικόνα δεν είναι ότι καλύτερο για τον Γ.Α.Π. που βρίσκεται στριμωγμένος από παντού και η αποτυχία του (ηθελημένη ή μη) είναι από τις μεγαλύτερες της ελληνικής ιστορίας.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ξυπνάει. Αργά μεν αλλά ξυπνάει, και το κουτόχορτο δεν το καταπίνει πια. Αυτό είναι μια παράμετρος που προσπαθούνε να μην τη λαμβάνουν υπόψην. Να δούμε μέχρι πότε.
Θα γίνουν πρόωρες εκλογές; Κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να απέχουμε σε περίπτωση που γίνουν. Γιατί; Γιατί όποιος και να βγει θα ακολουθήσει το σχέδιο καταστροφής που ήδη εφαρμόζεται. Το Βέλγιο τόσους μήνες χωρίς κυβέρνηση δεν έπαθε τίποτα.
Θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης; Ε και; Αυτοί που θα έρθουν έχουν μήπως μαγικές ιδιότητες; Σαφέστατα όχι.Απλά για άλλη μια φορά θα πούμε άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Θα συνιστούσα να κρατάμε μια πισινή σε όλους αυτούς τους φραγκάτους που έχουνε μια εκπομπή στην τηλεόραση και τάσονται υπέρ του ελληνικού λαού. Το χιούμορ είναι παντού αγαπητό αλλά όταν μέσω αυτού γίνεται προπαγάνδα γίνεται επικίνδυνο. Απλά οι πολιτικοί χρειάζονται κάτι μέσω του οποίου η κοινή γνώμη εκτονώνεται έστω και παθητικά. Αυτό το κάτι είναι ορισμένες χιουμοριστικές εκπομπές και τα γήπεδα όπου βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του βρίζοντας και σπάζοντας. Αυτό το λέω για τον Λαζόπουλο και άλλους που έχουνε παρόμοιες εκπομπές. Δεν αμφισβητώ το ταλέντο κανενός αλλά ειλικρινά περιμένετε κάποιος που το "φυσάει" το παραδάκι να καταλάβει τους ταλαίπωρους απλούς πολίτες;
Περιμένετε από το Ράδιο Αρβύλα να κάνει κάτι επειδή προπαγανδίζει υπέρ του Μπουτάρη μόνο και μόνο επειδή ο τελευταίος βρίσκεται σε κόντρα με τη νέα Βουγιουκλάκλη της Ελλάδας τον Άνθιμο;
Περιμένετε από τον Μπουτάρη, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, να κάνει τη διαφορά; Ούτε τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μαζέψει.
Περιμένετε από τον Ψωμιάδη - Ζορό να κάνει κάτι γιατί πότε - πότε πετάει πατριωτικές κορώνες;
Περιμένετε από το ΛΑ.Ο.Σ. και τον αρχηγό του να κάνει κάτι; Μα ο Καρατζαφέρης πηγαίνει όπου τον συμφέρει και αλλάζει θέσεις συνέχεια. Μην ξεχνάμε ότι και αυτός ψήφισε υπέρ του μνημονίου. Ότι και να πει από 'δω και πέρα είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση. Το μερίδιο του στη ζημιά το έχει και αυτός.
Περιμένετε από τα κόμματα της αριστεράς να κάνουν κάτι; Τι στιγμή που φωνάζουν υπέρ των δικαιωμάτων του απλού εργαζόμενου στις απεργίες, οι ίδιοι είναι απεργοσπάστες και απολύουν αβέρτα υπαλλήλους από το ραδιόφωνο τους και το τηλεοπτικό τους σταθμό.
Περιμένετε από τον Θεοδωράκη με τη σπίθα του να κάνει τι; Δεν πιστεύω να έχει οικονομικό πρόβλημα ο καλλιτέχνης. Δε θέλω να τον βλέπω να αυτοπροβάλλεται ως αγωνιστής. Δεν ξεχνάω παλιότερα που βρέθηκε από κομουνιστής να είναι βουλευτής της Νέας δημοκρατίας. Δε γουστάρω να παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Άντε οργάνωσε το κίνημα "Σπίθα". Ε και; Τι έγινε μετά; Το απόλυτο τίποτα. Πέρασαν μήνες μετά την ίδρυση του κινήματος του. Το αποτέλεσμα; Μηδέν! Απλά εκτονώνεται μέσω αυτού η λαϊκή αγανάκτηση μέχρι ένα βαθμό επειδή τάσεται στο πλευρώ των απλών πολιτών. Αυτό συμφέρει την κυβέρνηση. βαθμό επειδή κάποιος επώνυμος που το όνομα του έχει μία βαρύτηταΠοιος μου λέει ότι δεν είναι βαλτός από τους άνωθεν;
Βλέπουμε ότι στα Μ.Μ.Ε. βγαίνουν διάφοροι γνωστοί πρώην πολιτικοί, ακαδημαϊκοί (τύπου Αρβελέρ) για να πούνε την άποψη τους. Βασικά βγαίνουν για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Όποτε κάποιος πάει να πει κάτι στα Μ.Μ.Ε. που δε συμφέρει τους πολιτικούς τον κόβουν (παρατηρήστε το). Αυτούς τους επίδοξους διαμορφωτές της κοινής γνώμης μην τους ακούτε και μην υιοθετείτε αφιλτράριστα τις απόψεις τους.
Όταν βλέπουμε πετυχημένους, φραγκάτους, διάσημους να μας υπερασπίζονται καλό είναι ναι μην είμαστε απόλυτα δεκτικοί αλλά καχύποπτοι. Η καχυποψία αυτή μπορεί να μας προφυλλάξει.
Στην Κερατέα από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πράγμα που δείχνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι μάχιμοι και ακόμα αντιστέκονται. Αυτό δε συμφέρει στην κυβέρνηση και στους δημοσιογράφους - παπαγαλάκια να μεταδοθεί από τα Μ.Μ.Ε. γιατί δίνουν το "κακό" παράδειγμα σε εμάς τους υπόλοιπους. Το πολύ - πολύ να το περάσουν στα ψιλά γράμματα. Οι άνθρωποι της Κερατέας έκαναν ένα blog για το τριήμερο φεστιβάλ που γίνεται από προχθές (Παρασκευή) μέχρι και σήμερα και μπορείτε να το επισκευτείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Μια και μιλάμε για την Κερατέα θα ήθελα να επεκταθώ και στους πολιορκητές αυτής. Στις δυνάμεις καταστολής. Υπάρχουν οι αστυνομικοί, υπάρχουν και οι μπάτσοι (ουκ ολίγοι). Το σύστημα που υπάρχει σήμερα θέλει τους αστυνομικούς να είναι πιόνια και φιλιππινέζες. Να είναι όργανο των λίγων εναντίων των πολλών και να μη δρα ανεξάρτητα. Θα ήθελα όλοι όσοι ανήκουν στα διάφορα σώματα ασφαλείας να σκεφτούνε για μια στιγμή: Πόσο νορμάλ είναι να υπερασπίζονται αυτούς που τους κόβουν τους μισθούς τους; Θα ήθελα να συνειδητοποιήσουν ότι πάνω απ' όλα πρέπει να λειτουργούνε ανεξάρτητα και με την ανθρώπινη τους υπόσταση και όχι με την επαγγελματική. Όταν έχουν εντολές για άδικη καταστολή να σκέφτονται ότι απένατι τους ίσως να βρίσκονται συγγενείς τους, φίλοι τους, αδέρφια τους, οι συνταξιούχοι γονείς τους. Η αστυνομία πρέπει να δρα ανεξάρτητα και να μη λαμβάνει εντολές από τους πολιτικούς. Θα ήθελα να δω τους αστυνομικούς να εναντιώνονται στις άνωθεν άδικες εντολές που παίρνουν εναντίων των συμπολιτών και συνανθρώπων τους. Αν είναι πολλοί τι θα τους κάνουν; Τίποτα. Αν συγκροτηθούνε και πάνε με το μέρος των απλών αδικημένων πολιτών όλοι τους τι θα γίνει; Τίποτα! Απλά θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την "άρχουσα" τάξη. Είναι θέμα συνείδησης!
Να δούμε από αύριο τι θα προσπαθήσουν να μας ταΐσουν οι δημοσιογραφικές σέκτες.
Αφιερωμένο στους πολιορκημένους της Κερατέας!

buzz it!