Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Επιτέλους αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε φθινόπωρο τις τελευταίες μέρες. Καλές οι ζέστες αλλά μέχρι ένα σημείο. Τέτοιοι καύσωνες και τέτοιας διάρκειας δεν είναι νορμάλ. Καταφέραμε να μειώσουμε τις εποχές από τέσσερις σε δύο τα τελευταία χρόνια. Χειμώνας καλοκαίρι. Αυτές οι δύο εποχές απαρτίζουνε ένα έτος. Η άνοιξη και το φθινόπωρο κλειδώθηκαν στο χρονοντούλαπο και για τους περισσότερους αποτελούνε ανάμνηση.
Ας χαρούμε όσο προλαβαίνουμε το μίνι φθινόπωρο που διανύουμε γιατί μπορεί να σφίξει ο καιρός από μέρα σε μέρα και να μας πλακώσουνε τα απότομα τα κρύα.
Προσωπικά απολαμβάνω την κάθε βροχή που πέφτει αυτόν τον καιρό. Αυτός ο καιρός προσφέρεται και είναι ο ιδανικός για να κλειστούμε λιγάκι στον εαυτό μας και στο σπίτι μας για να ανασυγκροτηθούμε. Όχι όμως ότι δεν προσφέρεται και για παρέα. Οι καλύτερες ουζοποσίες μετά συνοδείας μεζεκλικίων γίνονται τις βροχερές μέρες. Αλλά και οι βόλτες μέσα στη βροχή είναι καλές. Τόσο καλές όσο και η βόλτα μέσα σ' ενα πάρκο ή σε ένα δρομάκι που είναι γεμάτο από κιτρινισμένα φύλλα και με ένα αεράκι να κάνει κομπανία με τα δέντρα για να βγάλουν μουσική με το θρόισμα των φύλλων λίγο πριν να πέσουν.
Καλό φθινοπωρινό Σαββατόβραδο σε όλους.

buzz it!