Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΣΕΡΡΑΙΟΙ BLOGGERS

Πολλές καλησπέρες από τις εξωτικές και μαγευτικές Σέρρες. Για να μη λένε οι συντοπίτες μου ότι κράζω τον τόπο μου και δε συνεισφέρω σε αυτόν να σας πω ότι στα τέλη Αυγούστου θα διεξαχθεί στην πόλη μου ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro. Όσοι είστε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυρίως του δίκυκλου σπεύσετε. Θάλασσα δεν έχουμε αλλά από καλό φαγητό ξέρουμε. Ωραίες γυναίκες έχουμε, δόξα το Θεό μπαράκια για να πιείτε τα άντερα σας υπάρχουν πάμπολλα, για να στρώσετε μετά το στομάχι σας υπάρχουν μπουγατσατζίδικα (μιλάμε για αυθεντική μπουγάτσα και όχι ντεμέκ Θεσσαλονίκης ή άλλης πόλης) και πατσατζίδικα και αν σας μείνει χρόνος έχουμε και ωραία τοπία. Για την αγορά των Σερρών δε λέω τίποτα γιατί θα σας πιάσουν τον κώλο και όταν θα φύγετε από την πόλη θα νιώθετε ακόμα τα χουφτώματα. Την έκανα τη διαφήμιση και βγήκα από την υποχρέωση.
Πάμε τώρα σε άλλο θέμα που αφορά τους Σερραίους bloggers (χαχαχα λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα). Το λοιπόν οι πραγματικοί bloggers από αυτήν την πόλη είναι ελάχιστοι. Ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός ποδιού. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι δημοσιογράφοι σε τοπικά Μ.Μ.Ε. Τώρα πως γίνεται κάποιος δημοσιογράφος χωρίς να έχει σπουδάσει κάτι ανάλογο, χωρίς να ανήκει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α., χωρίς να ξέρουν να μιλάνε, χωρίς να κόβουν αποδείξεις για διαφημίσεις, χωρίς και χίλια δυο άλλα δεν ξέρω. Ξέρω πως ότι δηλώσεις είσαι στις Σέρρες, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απλά στις Σέρρες αρκετοί το έχουν παραγαμήσει. Πανάσχετοι πωλούνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Παράδειγμα δυο αδέρφια λένε ότι έκαναν διαδυκτιακή τηλεόραση. Ξέρετε στην πραγματικότητα τι έκαναν; Ένα κανάλι στο You Tube όπως έχω εγώ και εκατοντάδες εκατομύρια άλλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δε φτάνει που είναι άσχετοι λένε και μαλακίες. Από internet είναι εντελώς αναλφάβητοι και θέλουν να κάνουν μπίζνες online περικαλώ. Σκοπός τους είναι με όλα τα δωρεάν μέσα που παρέχονται από το διαδύκτιο να καταφέρουν να πάρουν διαφημίσεις από ντόπιους επιχειρηματίες για να κάνουν αρπαχτές. Φτιάχνουν ένα ιστολόγιο και το ονομάζουν website και ηλεκτρονική εφημερίδα, κάνουν ένα κανάλι στο You Tube και το αποκαλούνε διαδυκτιακή τηλεόραση. Μόνο από αυτά που παρουσιάζουν καταλαβαίνει κανείς πόσο προχειροδουλειά έχουν κάνει και αν τους το πει κάποιος η αντίδραση τους είναι μήνυση. Προς όλα αυτά τα βόδια έχω να πω να αφήσουνε τις μαλακίες, να στρώσουνε τον κώλο τους και να διαβάσουνε για να μάθουν πέντε πράγματα. Όποιος θέλει να βγάλει λεφτά από το internet πρέπει να αφιερώσει χρόνο και χρήμα. Αν δε δώσεις δε θα πάρεις! Έτσι θα σταματήσουν να ρεζιλεύουν την πόλη των Σερρών και το blogging. Η θεματολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σερραϊκών ιστολογίων είναι τουλάχιστον θλιβερή. Ασχολούνται με ότι αφορά την πόλη των Σερρών ή το νομό των Σερρών ή θα αλληλοτρώγωνται μεταξύ τους. Από τα σύνορα του νομού δεν έχουν βγει ποτέ. Τεσπα! Αρκετά είπα και φτάνει για σήμερα. Αν δω κάποιον συμπολίτη μου να πουλάει αέρα θα τον κράξω για τα καλά γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και μερικοί μαλάκες που τα ακουμπάνε σε διαφημίσεις τις οποίες δεν τις βλέπει κανείς εφόσον δεν υπάρχει επισκεψιμότητα.
Πάμε παρακάτω σε ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη είναι μέρες μνήμης. Αναφέρομαι στη Μικρασιατική καταστροφή. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σειρά εκπομπών στο hackaday 's web radio που θα αναφέρονται στα τότε γεγονότα, στην τότε πολιτική, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε έστω και στο ελάχιστο εκείνη την τραγική περίοδο που βάφτηκε με αίμα εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων και άνω του ενός εκατομυρίου προσφύγων. Οι εκπομπές θα είναι επενδεδυμένες με μικρασιατική μουσική, Σμυρναίικη επί το πλείστον με πλειάδα αυθεντικών εκτελέσεων, και ότι θα αναφερθεί θα είναι βασισμένο σε επίσημη βιβλιογραφία και σε ντοκουμέντα που υπάρχουν και στο διαδύκτιο. Θα υπάρξουν και ανάλογες αναρτήσεις με videos, σοιχεία και παραπομπές σε βιβλιογραφία κ.α. Αύριο θα αναρτηθεί banner που θα λέει τις ακριβείς ώρες και μέρες. Ελπίζω αυτό το εγχείρημα να σας αρέσει.

buzz it!