Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Πολλές φορές βάζουμε διάφορα προγράμματα στους υπολογιστές μας που μπορεί να μη τα χρησιμοποιούμε αλλά δε θέλουμε και να τα σβήσουμε. Με τον καιρό μαζεύονται πολλά. Αυτό βέβαια μας βαραίνει το σύστημα και πολλές φορές όταν πάμε κάνουμε κλικ στην έναρξη (κάτω αριστερά) και από 'κει πάμε στα προγράμματα περιμένουμε να ανοίξουνε οι υποκατάλογοι για να κλικάρουμε και να ανοίξουμε κάποιο πρόγραμμα. Σε κανένα δεν αρέσει η αναμονή και ειδικά όταν αυτή είναι σχετικά μεγάλη. Τα νεύρα μας σπάνε και αρχίζουμε να ρίχνουμε καντήλια μέχρι να ανοίξει ο υποκατάλογος για να ανοίξει το πρόγραμμα. Θα σας δείξω ένα τρόπο που θα κάνετε το μενού σας να ανοίγει στο πι και φι. Δεν παριστάνω το ξερόλα και πολλοί μπορεί ήδη να γνωρίζεται τον παρακάτω τρόπο για να γίνει το μενού πιο γρήγορο. Αφορμή στάθηκε ο εκνευρισμός ενός συναδέλφου στη δουλειά που ο υπολογιστής του καθυστερούσε.
Κάνουμε κλικ στην έναρξη και από εκεί πάμε στην εκτέλεση. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο και μέσα θα γράψουμε regedit και πατάμε OK. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που πάνω αριστερά θα λέει επεξεργαστής μητρώου (με λίγα λόγια μπαίνουμε στη registry). Πάμε επεξεργασία και πατάμε στην εύρεση. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο και μέσα θα γράψουμε menushow και θα πατήσουμε OK. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αναζήτησης στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου (registry) θα εμφανιστούν διάφορα δεδομένα και ένα θα είναι τονισμένο με μπλε χρώμα (όπως όταν κάνουμε κλικ πάνω σε κάτι μια φορά). Αυτό που θα είναι τονισμένο με μπλε χρώμα λέγεται MenuShowDelay και παραδίπλα έχει μια τιμή (στο 400 είναι προρυθμισμένο). Κάνουμε διπλό κλικ πάνω σ' αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Μετά πατάμε F3 και ανοίγει ένα παραθυράκι αναζήτησης. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αν παρατηρήσουμε στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου πάλι είναι τονισμένο το MenuShowDelay το οποίο παραδίπλα έχει μια τιμή (μάλλον 400). Αν όχι ξαναπατήστε F3. Αν ναι κάντε διπλό κλικ πάνω σ' αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Μετά πατάμε πάλι F3 για αναζήτηση και όταν τελειώσει αυτή πάλι θα δούμε στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου πάλι είναι τονισμένο το MenuShowDelay το οποίο παραδίπλα έχει μια τιμή (μάλλον 400). Κάντε διπλό κλικ πάνω σ' αυτό και ανοίγει ένα παραθυράκι που στο πλαίσιο δεδομένα τιμής σβήνουμε τον αριθμό που έχει και βάζουμε 10 και πατάμε OK. Μετά πατάμε πάλι F3 για αναζήτηση και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία (αλλαγή αριθμού στα δεδομένα τιμής σε 10). Μετά από τέσσερις ή πέντε αναζητήσεις στο μητρώο με το F3 και αλλαγή των τιμών των δεδομένων θα βγει το μύνημα: Τελείωσε η αναζήτηση στο μητρώο. Αυτό ήταν. Κλείστε το παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου και κάντε μια επανακίνηση (reboot) τον υπολογιστή σας και τελειώσατε.
Αν κάνετε κλικ στην έναρξη και μετά πάτε στα προγράμματα και μετακινήσετε το βελάκι του ποντικιού θα δείτε πόσο γρήγορα θα ανοίγουν οι υποκατάλογοι.
Ίσως σας φανεί πολύπλοκο αλλά σας εγγυώμαι ότι είναι πανεύκολο. Στην πραγματικότητα επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τέσσερις ή πέντε φορές. Καλή επιτυχία. Ότι πρόβλημα συναντήσετε θα χαρώ να σας βοηθήσω.

buzz it!