Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Έρχονται αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Σε λίγο καιρό απαγορεύεται το τσιγάρο παντού. Θα ήθελα να μάθω αν το ίδιο θα ισχεί και για τους διάφορους γραφιάδες στις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίοι πίσω από το γκισέ ντουμανιάζουν άσχετα που υπάρχει ταμπελάκι που αναφέρει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα τις έχω αναφέρει σε παλιότερα posts οπότε δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνομαι. Όποιος θέλει να τα διαβάσει μπορεί να κάνει κλικ εδώ και εδώ.
Άλλη αλλαγή που έρχεται είναι ότι όσοι έχουν καρτοκινητά (ξέρετε αυτές τις κάρτες sim που αγοράζετε από τα περίπτερα) πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους ως κάτοχοι των αριθμών. Τα μυαλά που το σκέφτηκαν αυτό λένε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και το έγκλημα. Η επόμενη χώρα μετά τις Η.Π.Α. που έχει αναγάγει την τρομολατρεία ή τρομολαγνεία (όπως θέλετε πάρτε το) σε επιστήμη είναι η Ελλάδα.
Μια τρίτη αλλαγή που έχω ακούσει είναι σχετική με τους ανέργους. Όσοι είναι στο ταμείο ανεργίας θα μπαίνουν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες να δουλεύουν για όσο καιρό θα ήταν στο ταμείο. Αυτό θα ήταν καλό αν: 1) απασχολούνταν οι άνεργοι κανονικά και με ένσημο (για όσο καιρό θα είναι άνεργοι) και 2) αν ο χρόνος απασχόλησης στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μετρούσε σαν προϋπηρεσία για μελλοντικούς διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Δυστυχώς τα παραπάνω είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ο όλος σχεδιασμός μου θυμίζει την αποτυχία των προγραμμάτων stage και αρκετοί μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρούνε ευκαιρία να λουφάρουν ακόμα περισσότερο αγγαρεύοντας τους ανέργους.
Οι προχειροδουλειές δε σταματάνε ποτέ σ' αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

buzz it!