Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Πριν από μερικές μέρες οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για τα "εθνικά" τους ζητήματα όπως λένε. Φυσικά μιλούσαν για Μακεδονία και ότι επακολουθεί. Μιλάνε για μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζουν χάρτες που συμπεριλαμβάνουν ως και τη Θεσσαλονίκη μέρος του κρατιδίου τους, έκαιγαν ελληνικές σημαίες και ο αυτοαποκαλούμενος αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων δε σταματά να προκαλεί όπως και η κυβέρνηση των γειτόνων.
Σίγουρα εκμεταλεύεται καταστάσεις η σκοπιανή κυβέρνηση λόγω του ότι τα Σκόπια βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και θέλει να επανεκλεγεί. Γι' αυτόν το λόγο προσπαθούνε με κάθε μέσο να εγείρουν τον εθνικισμό των Σκοπιανών πολιτών.
Στην Ελλάδα υπάρχουν κάτι προοδευτικοί του κώλου που δε συμφωνούνε με μια παρόμοια αντίδραση από την ελληνική πλευρά όπως δε συμφωνούνε και με το βέτο. Δεν υπάρχει λόγος λένε. Να αδρανήσουμε λοιπόν. Να αδρανήσουμε όπως τόσες δεκαετίες και να φάμε και πάλι σκατά όπως τρώμε και τώρα. Τα Σκόπια δεν έχουμε λόγο να τα φοβόμαστε. Αυτό είναι σαφές. Αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα Σκόπια πρέπει να φοβόμαστε. Τους δήθεν εταίρους, φίλους, σύμμαχους και του κώλου τα εννιάμερα πρέπει να φοβόμαστε, μήπως και μας τη φέρουνε και πάλι από πίσω.
Για την αλλαζωνική στάση των Σκοπίων αυτοί οι προοδευτικοί του κώλου δε λένε τίποτα. Όπως δε λένε τίποτα για τους 200000 έλληνες που ζούνε εκεί. Πάλι κάποιοι δικοί μας εθελοτυφλούνε και θέλουνε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.
Φτάσαμε σε σημείο όποιος κρατάει στα χέρια του ή αναρτεί στο μπαλκόνι του ελληνική σημαία να θεωρείται εθνικιστής και πολλά άλλα.
Όλοι αυτοί οι μαλάκες (εννοώ τους προοδευτικούς εδώ στην Ελλάδα) που ντρέπονται να λέγονται έλληνες είναι βολεμένοι και αργόσχολοι που για χόμπυ τους έχουνε να λένε διάφορες παπαριές. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα τους. Το παίζουν δημοκράτες αλλά πρώτοι αυτοί πάνε να φιμώσουν μια διαφορετική από τη δική τους γνώμη, να κρίνουν, να κατακρίνουν και να αντιδράσουν σε όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς. Φανταστείτε πόσο δημοκρατικοί είναι.
Οι πολιτικοί μας βρίσκονται μέσα στη σφαίρα της απάθειας. Λίγο τσαμπουκά δε δείχνουν με αποτέλεσμα να γελάει όλη η υφήλιος μαζί μας. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι για κλάμματα και η χώρα μας έχει βγάλει μια ηττοπαθητική και φοβισμένη εικόνα προς τα έξω.
Στην Ελλάδα όλοι θα πάμε κατά διαόλου από την πολλή εξυπνάδα μας. Το είπα παλιότερα σε άλλο post και το ξαναλέω: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ.

buzz it!