Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καλημέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχουμε να τα πούμε πάνω από μια εβδομάδα. Είπα να κάνω μια αποτοξίνωση από το διαδύκτιο. Χρειάζεται πότε - πότε. Επιτέλους παντρεύτηκαν ο μπούλης με τη wannabe princess... Μας ζάλισαν τόσες εβδομάδες αλλά και ο απόηχος αυτού του καρακιτσάτου θεάματος είναι εξίσου ενοχλητικός.
Δε μπορώ να καταλάβω πως οι Βρετανοί δέχονται τη μοναρχία όπως και τους πολίτες κάθε χώρας που έχει βασιλιάδες, πρίγκηπες και λοιπούς τεμπελχανάδες. Χαίρονται που έχουν κάποιους κηφήνες που ζούνε σε βάρος όλης της εκεί κοινωνίας, που τρώνε με χρυσά κουτάλια και κάνουν το απόλυτο τίποτα. Όλοι έτρεχαν να δούνε το πριγκιπικό ζεύγος. Άλλη δουλειά δεν είχαν; Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις στη Μεγάλη Βρετανία ο κόσμος έχει εθιστεί με το γάμο και ταξιδεύει νοερά σε παραμύθια μπας και βρει μια θέση στον ήλιο...
Λένε ότι ο γάμος κόστισε πάνω από 20 εκατομύρια ευρώ. Αμφιβάλλω αν η βασιλική οικογένεια έβαλε το χεράκι στην τσέπη της. Σίγουρα τη νύφη την πλήρωσαν οι απλοί πολίτες. Είπαμε... οι γαλαζοαίματοι μόνο παίρνουν για να χορτάσουν τα ατέλειωτα θέλω τους και να ικανοποιήσουν τα ακριβά τους γούστα. Λένε ότι τα έσοδα είναι πάνω από 700 εκατομύρια ευρώ. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα καρπωθεί; Με αυτά τα λεφτά κανονικά θα έπρεπε να μη γίνουν οι προγραμματισμένες απολύσεις. Νομίζω; Άρα όσοι μιλήσουν για τα τεράστια έσοδα και για πετυχημένη κίνηση marketing της Μ. Βρετανίας ας το ξανασκεφτούνε. Οι απλοί πολίτες εκεί πέρα δε θα δούνε καμία αλλαγή. Θα συνεχίσουν να θαυμάζουν τους καταστροφείς τους. Βλέπετε δεν πάσχουμε μόνο εμείς από το σύνδρομο της Στοκχόλμης!
Άντε οι Βρετανοί έχουν μια δικαιολογία και χαίρονται. Τουρισμός, κίνηση των μαγαζιών, προβολή της χώρας εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 κλπ. Εδώ στην Ελλάδα γιατί τόση εμμονή; Όλα τα Μ.Μ.Ε. μας ζάλισαν και συνεχίζουν να μας ζαλίζουν με τον πριγκιπικό γάμο που στην ουσία ήταν μια καρακιτσάτη παράσταση. Ένα περιοδικό έβγαλε και έκτακτο τεύχος για τα του γάμου δρώμενα. ΕΛΕΟΣ!!! Αυτά τα μεγαλοπιάσματα δε μας έγιναν μάθημα ακόμα; Υπνωτίζουν τον κόσμο με άπιαστα όνειρα και πλούτη τη στιγμή που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας. Πόση ηλιθιότητα πια, όχι μόνο σ' αυτή τη χώρα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχει;
Σίγουρα αυτός ο γάμος ήταν αφορμή για να μην ασχολούνται οι έλληνες με τα πραγματικά προβλήματα που έχουν τα οποία είναι ουκ ολίγα. Τα Μ.Μ.Ε. για άλλη μια φορά έπαιξαν καλά το ρόλο του υπνωτικού. Έκαναν αναφορά στα πάντα. Δεν άφησαν τίποτα ασχολίαστο. Ειδικά αφιερώματα ακόμα και στα γελοία καπέλα που φορούσαν οι μαντάμες. Καπέλα σα δορυφορικά πιάτα, σα σφηκοφωλιές, σαν καθήκια... Διαγωνισμός για το ποια θα φορούσε το ποιο γελοίο καπέλο. Ακόμα και στο διαδύκτιο πάμπολλα blogs και όχι μόνο ασχολήθηκαν μόνο με αυτό το θέμα. Ξεχάστηκαν τα πάντα. Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Κερατέας, τα μνημόνια, το Δ.Ν.Τ., τα πάντα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί φιλοβασιλικοί με αυτές τις σκηνές που έβλεπαν αγαλίασε η ψυχή τους και ζήλευαν που δεν ήταν παρόντες σ' αυτό το τσίρκο.
Τα μυαλά μας και μια λίρα! Αυτό έχω να πω. Καλύτερα να κοιτάξουμε πως θα γλιτώσουμε από την περιπέτεια που μας έμπλεξαν οι γαλαζοαίματοι της μπανανίας μας σε συνεργασία με τα κοράκια του εξωτερικού και να αφήσουμε κατά μέρος τα μεγαλοπιάσματα και τα παλάτια.
Σήμερα είναι πρωτομαγιά. Να σας ευχηθώ καλό μήνα. Ας σκεφτούμε τι έγινε πριν αρκετά χρόνια και αν δεν ξέρετε διαβάστε εδώ. Ας αναλογιστούμε τι είχαμε και τι χάσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, τρόπο σκέψεις και αν δεν τολμήσουμε να διώξουμε την οικογενειοκρατία που μας κρατάει σε μια πορεία ενός φαύλου κύκλου θα έρθουν και χειρότερα. Αν δεν πετάξουμε τις κομματικές σημαίες και αν δεν ενωθούμε έστω και την ύστατη στιγμή θα είμαστε οι απόβλητοι της κοινωνίας που θαυμάζουν βασιλικούς γάμους και περιμένουν να πέσουν μερικά ψίχουλα από τα πλούσια τραπέζια για να τραφούνε.
Σήμερα δεν κατέβηκα σε καμία πορεία και σε καμία συγκέντρωση. Συνειδητά. Γιατί; Γιατί δε γουστάρω να οικειοποιούνται τη συμμετοχή μου κόμματα της αριστεράς και να θέλουν να με προβάλλουν χωρίς τη θέληση μου ως δικό τους για να δείξουν ότι έχουν ρεύμα ενώ στην ουσία δεν είναι πάνω από τριάντα άτομα τα οποία είναι καλοβολεμένα και θέλουν να πουλήσουν θεωρία. Δε γουστάρω να ακούω μεγάλα λόγια από συνδικαλιστές που είναι βολεμένοι οικογενειακώς. Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, είπα να το παίξω "επαναστάτης του καναπέ" και να γράψω αυτή την ανάρτηση. Το προτιμώ από το να γίνω ένα με τα λαμόγια που με τις πλάτες μου θα φάνε ακόμα περισσότερα. Αν δεν πετάξουμε τις κομματικές σημαίες και τις παρωπίδες και να βγούμε στους δρόμους όλοι ενωμένοι χαΐρι σ' αυτή τη χώρα δε θα δούμε.

buzz it!