Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Πολλή ζέστη και σήμερα. Έσκασε ο τζίτζικας που λέει και ο σοφός λαός μας. Ο Αύγουστος εκτός του ότι είναι ο επίλογος του καλοκαιριού είναι και επικίνδυνος μήνας. Επίμαχα νομοσχέδια ψηφίζονται στη βουλή και τα περνάνε στα ψιλά γράμματα. Με αυτόν τον τρόπο επωφελούνται το γεγονός ότι η εποχή είναι χαλαρή, αρκετοί λείπουν διακοπές και η αντίδραση του κόσμου θα είναι μικρή έως ανύπαρκτη.
Κάτι τέτοιο μαγειρεύεται και με το περίφημο νομοσχέδιο για τα blogs. Αυτό δεν είναι είδηση αλλά μια προσωπική μου άποψη. Δεν είναι καινούρια αυτή η τακτική. Αν το συνδυάσουμε με το κλείσιμο του ελληνικού κοινοβουλίου που έγινε άρον - άρον τότε τα πράγματα είναι αρκετά ύποπτα γενικότερα. Μακάρι να βγω ψεύτης!
Η ψυχρολουσία με την αποχή στις ευρωεκλογές δεν ήταν μικρή για τους "άρχοντες" αυτής της χώρας που ζούμε και κατ' επέκταση για όλους τους ευρωπολιτικάντηδες. Μακάρι να έχει συνέχεια και διάρκεια. Ίσως έτσι κάπως συνετιστούν (αν και δεν το βλέπω) οι άρπαγες και κουστουμαρισμένοι πολιτικοί τυχοδιώκτες.
Καλό θα ήταν αυτόν το μήνα να εξακολουθούμε να αποζητάμε τη χαλαρότητα και κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά να έχουμε και το νου μας για τυχόν πολιτικές και κυβερνητικές παρατυπίες.
Να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των θαυμάτων. Των μαύρων θαυμάτων. Όλα τα στραβά είναι πιθανά σ' αυτή τη χώρα.

buzz it!