Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΩΣΤΕ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

"ΔΩΣΤΕ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!" Αυτό παλιότερα ήταν ένα μότο το οποίο έβρισκε μεγάλη ανταπόκριση. Σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται αλλά μαζί με άλλα μότος όπως "ΔΩΣΤΕ REALLITY ΣΤΟ ΛΑΟ", "ΔΩΣΤΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΣΤΟ ΛΑΟ" και άλλα παρεμφερή.
Οτιδήποτε προκαλεί σχεδόν καθολική κοινωνική αποβλάκωση υπάρχει στην Ελλάδα. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας των τηλεοπτικών σκουπιδιών, των θλιβερών αντιγράφων, της υποκουλτούρας. Οτιδήποτε κοιμίζει την πλειοψηφία τόσο ώστε να μην αντιδρά στον παρά φύσην βιασμό της Ελλάδας και ημετέρων είναι καλό για τα Μ.Μ.Ε. και υιοθετείται από αυτά. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ανοχή στα τόσα απανωτά στραβά που πέφτουν στο κεφάλι μας όχι μόνο από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και από όλες τις προηγούμενες που βρέθηκαν στο τιμόνι της εξουσίας μετά την ανατροπή της χούντας. Όλοι οι πολιτικοί που υπήρξαν και που υπάρχουν είναι συνένοχοι. Όχι επειδή έκλεψαν όλοι, αυτό δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, αλλά επειδή όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν και δεν προειδοποιούνε τον κόσμο που τους ψήφισε για τις μαύρες μέρες που ήρθανε και έρχονται. Η σιωπή σε τέτοιες στιγμές δηλώνει συνενοχή. Η φιλοσοφία ζωής που έχουνε μεταφράζεται ως: "Μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και στης μάνας μας".
Ακούγεται ότι ο μισθός των δημάρχων του Καλλικράτη θα ανέρχεται στις 8000 ευρώ και αυτός των δημοτικών συμβούλων στις 2000 ευρώ. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ο Γ.Α.Π. (και όχι μόνο αυτός) πρέπει να καθίσει στο σκαμνί εφόσον του αφαιρεθεί η βουλευτική ασυλία. Δεν είναι δυνατόν να κόβει μισθούς, συντάξεις και να μοιράζει τα ευρώ σε ορισμένους σα να είναι στραγάλια. Αυτή είναι η σοσιαλιστική του πολιτική; Νομίζετε ότι το χιλιάρικο που δήθεν κόπηκε από το μισθό των πολιτικών δεν αναπληρώνεται; Αυξάνουν τις επιτροπές και τις συνεδριάσεις και το παίρνουν πίσω με τόκο. Άκουσα πριν μια εβδομάδα στο ραδιόφωνο ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. θα πάρει 500 εκατομύρια ευρώ λιγότερα από το κράτος φέτος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το επίδομα ανεργίας να κατέβει. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για πολιτική διαστροφή. Δεν είναι δυνατόν να γεμίζεις μια χώρα με ανέργους και την ώρα που ακριβαίνουν τα πάντα σε χρόνο dt να μειώνεις το επίδομα ανεργίας. Χθες ο πρωθυπουργός έκανε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Εν ολίγοις κατάλαβα ότι ξαναέρχονται τα stage με άλλο όνομα, ότι θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι και θα παίρνουμε μισθούς πείνας.
Ειλικρινά πιστεύετε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο κοντινό ή μακρινό μέλλον; Πιστεύετε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα αξίζει να υπάρχει και να κυβερνάει; Δε νομίζετε ότι φτάνει τόση κοροϊδία; Γιατί τα ανέχεστε όλα αυτά; Την Παρακευή έχασα τη δουλειά μου. Όντως η εταιρία που δούλευα είχε μια πτώση. Οι πολιτικοί νομίζετε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη που έμεινα άνεργος; Που καθημερινά μένουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι; Έχουν και μάλιστα τη μεγαλύτερη. Πότε θα τιμωρηθούνε; Με τα μυαλά που κουβαλάμε ποτέ και το κακό θα διαιωνίζεται.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας τι είχαμε, τι χάσαμε και τι θα χάσουμε αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε οικογένειες και τους ίδιους πολιτικούς συνεχώς. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία μην περιμένετε θαύματα. Πιστεύετε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα; Με τίποτα.
Το έγκλημα είναι καλά σχεδιασμένο. Και τα Μ.Μ.Ε. παίζουν καταλυτικό ρόλο. Μην πιστεύετε τις ψευτιές τους. Οι πραγματικές ειδήσεις δεν πρόκειται ποτέ να βγούνε στην επιφάνεια από τα Μ.Μ.Ε. και τα ρουσφέτια συνεχίζουν να γίνονται, απλά πιο κρυφά.
Μακάρι στις εκλογές που έρχονται, οι οποίες μόνο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι, ο κόσμος να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους καρεκλοκένταυρους. Κανένας δεν βάζει υποψηφιότητα για το κοινό καλό ανιδιοτελώς. Κανένας δε θέλει να προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα επειδή αγαπάει τον τόπο του. Δείτε από τους υποψηφίους ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι βολεμένοι, με χρήματα, γνωριμίες και πάνω απ' όλα προσκολλημένοι σε κάποιο κόμμα. Όλοι έχουν απότερους σκοπούς τη δυκτίωση, τα χρήματα, την αίγλη, την εξουσία. Τα χειρότερα ναρκωτικά δηλαδή. Να μη δεχόμαστε την κοροϊδία τόσο εύκολα. Φτάνει πια!

buzz it!