Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΑΦΕΝΤΙΚΟ... Ε, ΑΦΕΝΤΙΚΟ... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!!!


Τι να σου πω... Ότι και να πω είναι λίγο... Μας ξεσκίζεις βάζοντας μας να δουλεύουμε κάθε μέρα υπερωρίες (το λιγότερο δύο ώρες ημερησίως). Σήμερα άλλες τέσσερις ώρες έξτρα. Ρεπό δεν υπάρχουν. Ξέρεις ότι δεν έχουμε που αλλού να πάμε αν παραιτηθούμε από τη δουλειά λόγω μεγάλης ανεργίας και μας πατάς στον κάλλο... Εκμεταλεύεσαι καταστάσεις. Για να γίνεις αρεστός στους προϊσταμένους σου ξεπατώνεις στη δουλειά (πολλές φορές χωρίς λόγο) τους υφισταμένους σου. Το ευχαριστώ για τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουμε για να βγει η δουλειά δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου. Δεν ξέρεις να "κάνεις" καρδιές.
Ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος και θέλεις όλο και πιο μεγάλη απόδοση. Ξεχνάς ότι ήμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ. Και η αντοχή έχει τα όρια της. Μας ζαλίζεις κάθε μέρα με θεωρίες του κώλου για να το παίξεις έξυπνος. Ούτε να μιλάς ξέρεις. Από ευγένεια μηδέν! Δε σέβεσαι ότι έχουμε οικογένειες και προσωπική ζωή και μας βάζεις να δουλεύουμε δύο εβδομάδες συνεχόμενα (και Κυριακές) χωρίς σταματημό με απάνθρωπο ωράριο και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Συμπεριφέρεσαι σα να βρίσκεσαι στο τσιφλίκι σου αλλά ξεχνάς ότι είσαι ένας προϊστάμενος. Στην ουσία είσαι υπάλληλος σαν όλους μας.
Μας έχεις φλομώσει στο ψέμα ότι θα καλυτερέψουν οι συνθήκες εργασίας αλλά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο καθημερινά και φως δε βλέπουμε.
Και ανεχόμαστε τα πάντα για 630 ευρώ...

buzz it!