Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ

Αφορμή γι' αυτό το post στάθηκε μια διαφήμιση εφημερίδας που είδα στην τηλεόραση. Δεν έχει σημασία ποια εφημερίδα. Πολλές κάνουν το ίδιο με μοναδικό σκοπό τις πωλήσεις. Τι εννοώ; Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πολλές εφημερίδες τακτοποιούν τον άνεργο κοσμάκη σε δουλειές.
Σαββατοκύριακα πουλάνε με τα DVDs και τα CDs. Τις καθημερινές όμως; Κάτι έπρεπε να γίνει για να υπάρχουν πωλήσεις. Για να προσελκύσεις κάποιον πρέπει να αγγίξεις κάποια ευαίσθητη χορδή του. Για να τσιμπήσει κάποιος τι πιο πιασάρικο από τις αγγελίες για δουλειά; Και δώστου κάθε εβδομάδα χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και ένα σωρό διαγωνισμούς να τρέχουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή εκτός Α.Σ.Ε.Π. Απορώ πως συνεχίζουμε να έχουμε ανεργία με τόση προσφορά εργασίας.
Το περίεργο είναι πως κάθε φορά που πάω στα Κ.Ε.Π. να πάρω καμιά προκύρηξη βλέπω τα ράφια άδεια και όταν ρωτάω τις υπαλλήλους η απάντηση είναι πάντα η ίδια: "ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΠΩΣ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ".
Ή κάποιοι βλέπουνε όνειρα για δουλειές και μας τις πλασάρουνε μέσω εφημερίδων ή κάποιοι μας τις κρύβουν. ΜΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ; Είναι άξιο απορίας.
Καλός ο χαβαλές αλλά για να σοβαρευτούμε και λιγάκι οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι για τις συγκεκριμμένες αγγελίες προσφοράς εργασίας να σταματήσουν να εκμεταλεύονται την αγωνία του κοσμάκη για να πουλήσουνε φυλλάδες. Δεν έχουνε κανένα δικαίωμα να παίζουνε με την ψυχολογία μας. Άϊ σιχτίρ!

buzz it!