Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΔΩΡΟ MASTERCARD

Πριν από ενάμισι χρόνο αγόρασα μια τηλεόραση από ένα κατάστημα. Εννοείται με δόσεις. Η διαδικασία γνωστή. Σου κάνουν ένα δάνειο από μια τράπεζα που συνεργάζονται και μετά αυτοί παίρνουν όλα τα χρήματα από αυτήν και ο πελάτης πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα μέσω του καταστήματος που έγινε η αγορά του προϊόντος.
Πριν από μερικές μέρες βρήκα ένα σημείωμα από τον ταχυδρόμο ότι έχω συστημένο γράμμα. Την επομένη πήγα στο ταχυδρομείο να το παραλάβω με μεγάλη περιέργεια γιατί δεν περίμενα κάτι από κανένα. Όταν το πήρα είδα ότι ήταν ένας φάκελος από τη Cetelem. Αυτό είναι μια τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν το παραπάνω κατάστημα απ' όπου αγόρασα την τηλεόραση. Ανοίγω το φάκελο και βλέπω μια mastercard με το όνομα μου πάνω και μια επιστολή η οποία έλεγε ότι επειδή είμαι συνεπής με τις δόσεις μου μου κάνουν δώρο μια πιστωτική κάρτα. Ούτε μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου για να δούνε αν ενδιαφέρομαι ή όχι. Λίγες μέρες μετά βρήκα πεταμένο στο πάτωμα της εισόδου της πολυκατοικίας που μένω ένα φάκελλο με το όνομα μου και το σήμα της Cetelem. Ήταν ο κωδικός (PIN) της πιστωτικής που μου έκαναν "δώρο". Ούτε που τους ενδιαφέρει αν θα πέσει σε λάθος χέρια το χαρτί με το PIN. Φυσικά καταστράφηκαν και οι δύο φάκελλοι κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω με την τράπεζα για να ζητήσω εξηγήσεις, τα πως και τα γιατί. Μάταιος ο κόπος. Με ποιο δικαίωμα βγάζουν κάτι στο όνομα μου χωρίς να πάρουν την έγκριση μου; Τεσπα! Μια παράκληση θα ήθελα να κάνω κλείνοντας. Αν κανένας υπάλληλος της Cetelem διαβάζει αυτό το post τον θερμοπαρακαλώ να πει στους συναδέλφους του να σηκώσουν το τηλέφωνο για να τους βρίσω. Όσο γρηγορότερα γίνεται, πριν ξεθυμάνω.

buzz it!