Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΑΓΓΟΥΡΙΑ KING SIZE

Εσείς πόσα αγγούρια φάγατε σήμερα; Η ερώτηση είναι πολύ σοβαρή γι' αυτό μη γελάτε. Το αγγούρι άλλος το τρώει και δροσίζεται και άλλος το τρώει και ζορίζεται. Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Από 'κει και πέρα άλλος το τρώει ολόκληρο με τη μία και άλλος που θεωρεί τον κώλο του κουμπαρά το τρώει σε φέτες. Ένα είδος δόσεων ας πούμε.
Εγώ δόξα τον Αλλάχ παράπονο δεν έχω. Κοινόχρηστα φουσκωμένα, τέλη κυκλοφορίας όπως όλοι, λογαριασμός κινητού λίγο τραβηγμένος, δόσεις για συσκευές (δε με παίρνει να πληρώσω cash παρά), περιμένω λογαριασμό για το νερό και ασφάλεια αυτοκινήτου. Εφτακόσια πενήντα ευρά και βάλε μέχρι στιγμής πάνω κάτω, να τ' αφήσω; Έρχονται και άλλα. Δώρα (γιορτάζει το μισό σόι και οι μισοί φίλοι, οι υπόλοιποι το δεκαπενταύγουστο), super market, βενζίνη, όλο και καμιά αβαρία θα βγει... Πάει και ο μισθός, πάει και το δώρο οέο!
Δε γαμείς! Μαζί μας θα τα πάρουμε; Όχι βέβαια γιατί δεν τα έχουμε οπότε δε πάμε για ψάρεμα; Την υγειά μας να έχουμε να αρρωσταίνουμε από το άγχος. Μια και είπα άγχος σκέφτομαι τι λούκι θα περάσουν κάποιοι πολίτες αυτού του μπουρδ... εχμ... κράτους ήθελα να πω με το καινούριο μοντέλο εργασίας. Τρεις με τέσσερις μέρες την εβδομάδα εργασία και τις υπόλοιπες ξάαααααααααπλα χαλαρά. Έτσι θέλουν οι βιομήχανοι. Χθες είδα στις ειδήσεις τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ (αν το λέω λάθος διορθώστε με) που είπε την πίπα της χρονιάς για να μην πω της δεκαετίας. Τι είπε το άτομο; Επειδή υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων η πρώτη δε θέλει να απολύει προσωπικό και έτσι είχε τη φαεινή ιδέα να δουλεύουν λιγότερες μέρες την εβδομάδα οι τελευταίοι. Άκουσον άκουσον! Να συμπληρώσω ότι οι δηλώσεις έγιναν με πολύ συναίσθημα... πόνου να το πω; Στεναχώρια να το πω; Ηδονή να το πω; Ειλικρινά δεν ξέρω.
Αλί αλί και τρισαλί! Έρχονται δύσκολες μέρες. Γι' αυτό προτείνω αλληλεγγύη στις γαλοπούλες (μέρες άγιες και δύσκολες που έρχονται). Όλοι κοτοπουλάκι (και πολύ μας πέφτει). Αντί για βασιλόπιτα να πάρουμε καμιά τυρόπιτα ατομική ο καθένας μας και για το καλό του χρόνου να βάλουμε μέσα κανένα κουμπί (για να χαρούμε) γιατί φλουριά γιοκ! Για κεράσματα καλά είναι και τα Prozac αντί για μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τα χάπια θα μας φανούνε πιο χρήσιμα.
Φέτος τα χριστούγεννα και οι υπόλοιπες γιορτές θα είναι διαίτης. Γλιτώνουμε και το γυμναστήριο (όχι ότι πάμε ή πηγαίναμε ποτέ αλλά είναι trendy να το λες) όπως κάθε άλλη χρονιά μετά από το δεκαπενθήμερο της καλοπέρασης και της βουλιμίας.
Εγώ πάντως θα πάω να πω τα κάλαντα στον Εφραίμ. Που ξέρεις; Μπορεί να 'κονομήσω κανένα οικοπεδάκι. Είναι must δίπλα σε λίμνη.

buzz it!