Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Πριν λίγες μέρες είχα γράψει για τους δήθεν και ντεμέκ επαναστάτες (κλικ). Δεν αναφέρθηκα ονομαστικά αλλά απ' ότι φαίνεται μερικοί θίχτηκαν. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει μια παροιμία! Απ' ότι φαίνεται υπόγεια υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ διαφόρων δημοσίων υπαλλήλων. Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου και συνήθως γίνεται από αυτούς που είναι κομματόσκυλα.
Προχθές βρέθηκα για καφεδάκι με κάποιους γνωστούς μου και αυτά που έλεγαν ορισμένοι έφριξα. Συγκεκριμένα ήταν δύο βυσματίες-δημόσιοι υπάλληλοι Ο πρώτος άρχισε να λέει ότι είναι φυσικό η οικονομία να έχει τα χάλια της από τη στιγμή που μπήκαν βυσματικά στο δημόσιο τόσα άτομα  Βρε τρόμπα και εσύ βυσματικά μπήκες. Μόλις τέλειωσες το στρατό κατ' ευθείαν βολεύτικες σε σώμα ασφαλείας και μάλιστα στην πόλη σου. Παραιτήθηκες γιατί δε σου άρεσε. Έλεγες ότι είχε πολύ τρέξιμο. Δε νομίζω. Απλά είσαι κηφήνας και τεμπελόσκυλο. Βυσματικά χώθηκες σε γραφείο και από τότε ξεσκίστηκες με βυσματικές αποσπάσεις να βρίσκεσαι στην πόλη σου. Με αυτές τις ενέργειες σου δεν κόβεις άλλους που αξίζουν περισσότερο από 'σένα; Από τη στιγμή που ακολουθείς τις ίδιες τακτικές με τους ομοίους σου πως βγαίνεις ως κατήγορος των υπολοίπων; Ακόμα και στο νοσοκομείο όταν πας χρησιμοποιείς βύσμα για να μην περιμένεις στη σειρά.
Ο άλλος δε φτάνει που βολεύτηκε βυσματικά στο δημόσιο και έχει μια σταθερή δουλειά παραπονιέται γιατί αναγκάζεται να οδηγεί κάθε μέρα είκοσι λεπτά για να πάει εκεί. Βλέπετε η δουλειά του είναι σε μια μικρή πόλη κοντά στις Σέρρες και τον χαλάει αυτή η απόσταση. Συγνώμη αλλά την ώρα που εγώ και εκατομύρια άλλοι είμαστε άνεργοι θεωρώ ότι αυτή η στάση είναι εντελώς προκλητική. Στο κάτω-κάτω ρε φίλε δε σε κρατάει κανείς με το ζόρι. Αν δε σ' αρέσει σήκω και φύγε. Ουδείς αναντικατάστατος. Αντί να είσαι ευγνόμων που έχεις δουλειά και μάλιστα είσαι μόνιμος στο δημόσιο ζητάς και τα ρέστα;
Επειδή τους παραπάνω τους έχω φωτογραφίσει με αυτήν την ανάρτηση αμφιβάλλω αν θα μου ξαναμιλήσουν αν διαβάσουν αυτή την ανάρτηση αλλά χέστηκα. Ας μην ήταν προκλητικοί.

buzz it!