Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ INTERNET: "Η ΧΟΥΝΤΑ ONLINE"

Πριν από δύο με τρεις μήνες μπήκα στο IRC (chat rooms) από το emule (το γνωστό πρόγραμμα). Το nickname μου ήταν το hackaday. Αυτό δηλαδή που χρησιμοποιώ και σαν blogger. Μπήκα μέσα σε δύο ελληνικά κανάλια: το #emule-greek και #emule-greek-offtopic.
Εκεί πέρα λαμβάνω ένα μύνημα από το χρήστη parallogizomai (αργότερα έμαθα ότι αυτός ο χρήστης είναι γένους θυληκού, δηλαδή γυναίκα) που ήταν operator (χειριστής του καναλιού) μπορεί και founder (ιδρυτής). Μου έλεγε ότι πρέπει να αλλάξω nickname (ψευδώνυμο). Εγώ πολύ ευγενικά ρώτησα γιατί. Εξήγηση δεν πήρα. Μου ξαναλέει ότι πρέπει να αλλάξω nickname. Τότε πείσμωσα και είπα ότι δεν το αλλάζω αν δεν έχω μία λογική εξήγηση. Με το που στέλνω αυτό το μύνημα την αμέσως επόμενη στιγμή "έφαγα" kick (προσωρινό διώξιμο από το κανάλι) συνοδευόμενο από ένα μύνημα που έλλεγε: την επόμενη φορά θα φας ban (μόνιμο διώξιμο από το κανάλι, δηλαδή δε θα μπορέσω να εισέλθω ξανά με αυτό το nickname).
Ξαναμπαίνω μέσα στο κανάλι και λέω: "Δεν κάνω σε κανέναν κακό. Hackaday είναι απλά ένα ψευδώνυμο. Hacker είναι αυτός που έχει γνώσεις πάνω στα PC και δεν κάνει κακό σε κανέναν απλά εξελλίσει ή εφευρίσκει κάποιες εφαρμογές αφιλοκερδώς και τις προσφέρει στην κοινότητα του internet. Αυτοί που κάνουν μαλακίες λέγονται Crackers. Και στο κάτω - κάτω εγώ ποτέ δεν είπα ότι είμαι hacker". Μετά από αυτό έφαγα ban και δεν μπορώ να μπω μέσα στο κανάλι μέχρι και σήμερα. Είχα κατοχυρώσει το nickname μου στο emule στο παρελθόν. Τώρα έχω ακυρώσει αυτήν την κατοχύρωση έτσι ώστε όποιος δε με πιστεύει να προσπαθήσει να μπει στα δύο κανάλια που προανάφερα με το nickname μου (hackaday) και να δει ότι δεν μπορεί.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή κάποια άτομα που έχουν κολλημένα μυαλά και λένε ότι ασχολούνται με το internet θέλουν να σου επιβληθούν με το έτσι θέλω. Αν είναι δυνατόν κάποιο άτομο να φάει κόλλημα με ένα nickname. ΕΛΕΟΣ!
Τέλος πάντων! Δε θα τα βάψω και μαύρα για τη στενοκεφαλιά κάποιων! Αν θέλουμε να πάει μπροστά το internet στην Ελλάδα τότε πρέπει κάποια άτομα να αλλάξουνε νοοτροποία και αν γίνεται ας διαβάσουν και κανένα βιβλίο σχετικά με computers και το internet. Έστω περιοδικά που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Δόξα το Θεό στην ελλάδα έχουμε πολύ καλά περιοδικά.

buzz it!