Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

Θα μας τεντώσουν για τα καλά. Αναφέρομαι στην οικονομία της χώρας. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό. Πάνε να μας χρυσώσουν το χάπι με το επίδομα αλληλεγγύης των δύο επεισοδίων (Δεκέμβρης 2009 και Ιούνιος 2010) και μετά να μας ξεβρακώσουν για τα καλά.
   Σε προηγούμενη ανάρτηση μου έλεγα ότι αυτό το επίδομα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Υπήρχε ένα σχόλιο που έλεγε ότι από το τίποτα και αυτό είναι καλό. Περίμενε μετά από λίγο καιρό φίλε μου να δεις το καλό παλούκι που θα μας φερμάρουν.
   Έτσι θα βρεθούνε τα λεφτά Γιωργάκη (a.k.a. Γ.Α.Π.); Αυτόν τον τρόπο τον ξέρουν και οι πέτρες. Αν θέλετε να γεμίσετε τα ταμεία να μειώσετε τους μισθούς και τις συντάξεις από διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών, υποδιευθυντές, στρατηγούς, δημοσιογράφους και μεγαλοστελέχη της Ε.Ρ.Τ., πολιτικούς και άλλους καρχαρίες. Λιγάκι δύσκολο όμως το βλέπω γιατί δεν υπάρχει θέληση. Οπότε πάμε στους αναλώσιμους απλούς πολίτες για να τους ξεκάνουμε εντελώς. Αυτη είναι η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(μια από τα ίδια δηλαδή με την αντίστοιχη της Ν.Δ.)
   Γιατί δεν ξεσκίζουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν; Υπάρχουν γιατροί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και γενικότερα καλλιτέχνες, δικηγόροι που ζούνε το απόλυτο ελληνικό όνειρο. Με φορολογική δήλωση των δέκα και δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ έχουν βίλες, εξοχικά στη Μύκονο, ταχύπλοα, αυτοκινητάρες και dolce vita ζηλευτή. Ποτέ μου δεν άκουσα να πιάσουν έναν και να τον ξεσκίσουν. Και είναι όλοι τους γνωστοί.
   Γιατί δε συγκροτούνται επιτροπές από τους ασφαλιστικούς φορείς και να οργώσουν την Ελλάδα και να κάνουν ντου να δούνε ποιοι "επαγγελματίες" δεν κολλάνε ένσημα στους υπαλλήλους τους και τους ξεσκίζουν στις υπερωρίες με λειψούς μισθούς; Αφήνουν τους τελευταίους να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα. Οι επόπτες εργασίας τι κάνουν; Θα έπρεπε να ενεργούνε αυτεπάγγελτα και να μην περιμένουν καταγγελίες από μεροκαματιάρηδες οι οποίοι μετά από μια τέτοια πράξη θα βρεθούνε άνεργοι και δε θα μπορούνε να σταυρώσουν δουλειά γιατί τα πρώην αφεντικά τους έχουν κλίκες και τους αποκλείουν.
   Θα έπρεπε να βάλουν χέρι στις τράπεζες και στις ληστρικές τους πολιτικές και όχι να τους χαρίζουν εκατομύρια ευρώ. Πως γίνεται μια ζωή αυτές να είναι οι ευνοημένες και οι απλοί πολίτες να παραμένουν θύματα; ΕΛΕΟΣ!
   Δε μπορούνε να καταλάβουν ότι εδώ είναι Ελλάδα και ο κόσμος αν φτάσει στο αμήν θα γίνει το σώσε. Χαρακτηριστικό δείγμα ο περσινός Δεκέμβρης. Αυτό όμως που έγινε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα γίνουν γιατί όσο πιο πολύ ζορίζουν τα πράγματα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αντίδραση. Θέλετε να φέρετε το χάος κύριοι; Είστε πολύ κοντά στο στόχο σας αλλά δε βλέπετε ότι θα πάρει η μπάλα και εσάς. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει για τα καλά.
   Εφόσον τα πράγματα προβλέπονται δυσοίωνα δεν καταλαβαίνω γιατί με υποχρεώνουν να πληρώνω το Ι.Κ.Α. Είναι γνωστό ότι δε θα πάρω σύνταξη ποτέ. Αυτό δεν είναι ληστρική πολιτική της κυβέρνησης;
   Γιατί να έχουμε πολλά ασφαλιστικά ταμεία; Να έχουμε ένα. Μια στιγμή όμως... Αυτό δε συμφέρει τους δημοσιογράφους που έχουν υγιές ταμείο ούτε τους δημόσιους υπαλλήλους. Ο τρόπος σκέψης τους συνοψίζεται στην παρακάτω φράση: "Μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και στης μάνας μας". Σε μια χώρα όπου ο καθένας σκέφτεται την πάρτη του και αδιαφορεί για το γενικό καλό τη είδους προκοπή περιμένουμε να δούμε;
   Εκτός από τα δικά μας τα στραβά έχουν προστεθεί και τα μεγάλα κεφάλια της Ε.Ε. και μας πρήζουν με διάφορες παπαριές. Παριστάνουν τους αυστηρούς κηδεμόνες και εμείς  είμαστε τα άτακτα παιδιά που δε βάζουν ποτέ μυαλό. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ 'ΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΛΟΥΓΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ; Το είπα και το ξαναλέω. Δεν έχουμε φίλους ούτε συμμάχους. Είμαστε μόνοι μας και αυτό αποδικνείεται περίτρανα από την ιστορία. Για άλλη μια φορά θα αναφέρω ως παράδειγμα τη Μικρασιατική Καταστροφή όπου οι ευρωπαίοι μας χρησιμοποίησαν  για να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια της Μοσούλης και όταν το κατάφεραν καθόταν και μας έβλεπαν να μας σφάζουν.
   Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και ουράνιο. Γιατί δεν τα εκμεταλευόμαστε; Μήπως τα έχουν ξεπουλήσει εδώ και καιρό; Η Νορβηγία εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση των εκεί πολιτών να είναι απείρως καλύτερη από τη δική μας ζοφερή πραγματικότητα. Είναι μαλάκες που δε μπήκαν στην Ε.Ε. και τώρα δεν έχουν δερβεναγάδες στα κεφάλια τους; Θέλουν να μας κάνουν Νιγηρία της Ευρώπης. Η Νιγηρία έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου αλλά οι κάτοικοι της δε μπορούνε να δούνε άσπρη μέρα γιατί τα πετρέλαια τους τα εκμεταλεύονται οι ξένοι.
   Έχασα την εμπιστοσύνη μου στους έλληνες πολιτικούς εδώ και καιρό. ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Πρέπει να αλλάξει όλη η ελληνική πραγματικότητα. Η νοοτροπία μας, ο τρόπος εκλογής πολιτικών, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος δράσης. Όλα.
   Στην Ευρώπη υπάρχει μια πουτάνα που τη λένε Ελλάδα. Πουτάνα την κατάντησαν οι ξένοι καιροσκόποι σε συνεργασία με κάποια ντόπια τομάρια (ουκ ολίγα) και την πηδάνε τζάμπα, τις περισσότρες φορές την πηδάνε και της παίρνουν τα λεφτά και σπάνια της δίνουν κάποια ψίχουλα ως αντάλλαγμα. Αυτή η πουτάνα κουράστηκε. Πρέπει να κλείσει τα πόδια της. Δεν αντέχει άλλο!

buzz it!