Πολλά ακούγονται για ένα νομοσχέδιο που θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει στη βουλή το οποίο έχει σχέση με τα blogs. Αν ισχεί αυτό πάει να πει ότι τα blogs έχουνε μεγαλύτερη και πιο υπολογίσιμη δύναμη απ' ότι νομίζουμε στην Ελλάδα.
Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν κάποιος διατηρεί ένα blog σε μη ελληνική πλατφόρμα όπως είναι το blogspot και το wordpress. Αυτές οι πλατφόρμες υπάγονται στην αμερικάνικη νομοθεσία και δε νομίζω ότι η μαμά Google θα ασχοληθεί με την Ελλάδα για να δώσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Όχι ότι δεν το έχει κάνει. Στην Κίνα, για παράδειγμα, για να υπάρξει η εν λόγω εταιρία δέχτηκε να υπάρχει λογοκρισία. Ναι αλλά η Κίνα αποτελεί το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της γης οπότε σαν αγορά έχει να δώσει πολύ χρήμα στη Google. Που να φτουρήσει μπροστά της η ψωροκώσταινα;
Οι ελληνικές πλατφόρμες όπου διατηρούν blogs κάποιοι συμπολίτες μας πιστεύω ότι βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση. Σίγουρα κάθε προσπάθεια φίμωσης του λόγου και η λογοκρισία δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική χώρα. Αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα ο κύριος λόγος είναι η κάλυψη διαφόρων σκανδάλων έτσι ώστε οι πολιτικοί να κάνουν ανενόχλητοι τις λαμογιές τους χωρίς αντίλογο και αντίδραση.
Η λογοκρισία υπάρχει και σήμερα απλά με αυτό το νομοσχέδιο της θα έχουμε την επισημοποίηση της.
Προσωπική μου άποψη, αν ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, είναι να συνεχίσουμε όλοι ως έχουμε. Δηλαδή ο καθένας που έχει ένα blog να συνεχίσει να γράφει για αυτά που θέλει και αν θέλει να τα χώσει να μη φοβηθεί.
Όλες οι ανωμαλίες σ' αυτή τη χώρα θα συμβούν. Άι σιχτίρ πια!!!
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008
ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)