Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ. STOP.

Ελικρινά δε μπορώ να καταλάβω την ηλιθιότητα που κουβαλάει ο άνθρωπος. Με την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο είχαμε και την έναρξη πολέμου στη Νότια Οσετία. Ωραίο παράδειγμα εκεχειρίας. Πάνω από δύο χιλιάδες νεκροί. Καθαρή γενοκτονία.
Δε θέλω να σταθώ στη συγκεκριμμένη σύρραξη. Απλά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να επιβληθούνε σε κάποιους άλλους.
Ο οικονομικός παράγοντας και οι φυσικοί πόροι (βλέπε πετρέλαιο) είναι κάποιοι λόγοι (αδικαιολόγητοι κατ' εμέ). Με λίγα λόγια το χρήμα. Αλλά με μια δεύτερη σκέψη συνειδητοποιείς ότι κανένας δεν τα παίρνει μαζί του στον τάφο. Με μια τρίτη σκέψη μπορούμε να καταλάβουμε ότι αν οι φυσικοί πόροι κατανεμηθούνε με σύνεση και αν εδραιωθούνε οι εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής ενέργειας όλοι οι άνθρωποι θα ζούνε με πολύ λιγότερα προβλήματα.
Δυστυχώς υπάρχουν σ' αυτόν τον πλανήτη και οι φαταούλες (βλέπε Αμερικάνοι και λοιποί δυτικοί). Κρατάνε τα δικά τους αποθέματα και θέλουνε να βάλουν στο χέρι τα αποθέματα άλλων (μιλάω για το πετρέλαιο). Για την οικονομική αφαίμαξη των λαών δημιουργούνε πραξικοπήματα, ίντριγκες και πολέμους με σκοπό να πουλήσουνε οπλισμό και να παραλάβουνε το παραδάκι ζεστό.
Η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρη. Καλά τα έλεγε ο Αϊνστάιν!

buzz it!