Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

LIVE YOUR MYTH IN GREECE

Σήμερα όταν έφυγα από το σπίτι βρέθηκα με έκπληξη απέναντι σε ένα άδειο κάδο σκουπιδιών. Και οι σακούλες με τα σκουπίδια που τον περστοίχιζαν έλειπαν. Κοιτάζω δεξιά, κοιτάζω αριστερά, τίποτα... Λες κάποιος να τα σούφρωσε; Μετά θυμήθηκα ότι έχουμε μια υπηρεσία που ασχολείται με τη συγκομιδή των σκουπιδιών. Άρα απεργία τέλος. Κρίμα... και ότι είχα συνηθήσει τη μυρωδιά και τη μπίχλα...
Δεύτερη έκπληξη σήμερα ήταν ότι δεν είχε διακοπή ρεύματος. Ούτε το πρωί, ούτε το απόγευμα, ούτε το βράδυ. Πάνω που ήμουν έτοιμος να αγοράσω γεννήτρια έρχεται η Δ.Ε.Η. και μου αλλάζει τα σχέδια. Οι διακοπές ρεύματος ήταν η συνήθεια που έγινε λατρεία.
Σ' αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ. Όλα είναι ρευστά. Μόλις πας να συνηθήσεις σε μια κατάσταση κάτι γίνεται και αλλάζουν όλα και βρίσκεσαι σε μια νέα πραγματικότητα. Δίκαια βγήκε το σλόγκαν ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα, εφόσον αυτά που ζούμε σ' αυτή τη χώρα συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Άντε πάμε γι' άλλα...
Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την κυβέρνηση που ψήφισε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε σύνταξη μετά θάνατον.
Να μου το θυμηθήτε... Αν οι αγρότες δεν πάρουν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις μέσα σε δεκαπέντε με τριάντα μέρες θα έχουμε και άλλα πάρτυ με κλειστούς δρόμους και όλα τα παρελκόμενα. Ε, ρε γλέντια!!!

buzz it!