Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ

Πριν μερικές μέρες καταφέραμε να γίνουμε ρόμπα στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη με τους μπράβους που σκότωσαν τον Αυστραλό τουρίστα στη Μύκονο. Τώρα καταφέραμε να γίνουμε ρόμπα και στο βόρειο ημισφαίριο με τον αποκεφαλισμό της άτυχης δασκάλας που έλαβε μέρος στη Σαντορίνη.
Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία το CNN μας είχε σε περίοπτη θέση. Έχουμε ξεφύγει τελείως ως λαός. Δεν υπάρχει αμφιβολία.
Σίγουρα η βασική μέριμνα των κατοίκων των νησιών είναι να μην πέσει ο τουρισμός. Προσωπικά πιστεύω ότι μας χρειάζονται πότε πότε μερικές σφαλιάρες για να συνερχόμαστε. Φάσκουμε και αντιφάσκουμε στην Ελλάδα. Ενώ ξεσηκωνόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται σε διάφορες"τριτοκοσμικές" χώρες δεν κοιτάζουμε που στη χώρα μας ισχεί ο νόμος του δυνατότερου, του τσαμπουκά, αυτού που έχει τις καλύτερες διασυνδέσεις.
Για να ξεκινήσει κάτι να δουλεύει σε αυτόν τον τόπο πρέπει πρώτα να γίνει το κακό. Η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη. Για άλλη μια φορά αποδυκνείεται ότι μπροστά στο χρήμα όλα τα μάτια στραβώνουν. Οι μπράβοι κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και οι διάφοροι ψυχάκηδες βρίσκουν άσυλο μέσα στην τρέλλα του καλοκαιριού.

buzz it!