Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΔΙΩΞΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΑΡΞΑΣΘΕ

Καλό μήνα σε όλους και σε όλες. Από σήμερα επισήμως διώκονται οι καπνιστές. Πρέπει να γίνουν όλοι άκαπνοι σ' αυτή τη χώρα. Βέβαια επειδή ως λαός είμαστε θεριακλήδες τα καταστήματα που είναι κάτω από 70 τ.μ. πρέπει να δηλώσουν αν θα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών απ' ότι διαβάζω θα είναι για καπνιστές.
Να υπάρχει σεβασμός στους μη καπνιστές αλλά να μην καταστραφούν χιλιάδες επιχειρηματίες επειδή το κράτος αποφάσισε να το παίξει υπέρμαχος (λέμε τώρα) της υγείας. Αν θέλει να κάνει κάτι για νο καλό μας να φτιάξει τα πράγματα στα νοσοκομεία και να σταματήσει τα φακελάκια. Η αγορά πάει κατά διαόλου και η κυβέρνηση με προχειροδουλειές, για άλλη μια φορά, σχεδιάζει να τα ρημάξει όλα.
Επαναλαμβάνω ότι οι μη καπνιστές έχουν κάθε δίκιο να μη θέλουν να εισπνέουν τον καπνό. Είμαι σύμφωνος με τη δημιουργία χώρων καπνιστών και μη καπνιστών. Να δούμε όμως κατά πόσο θα ισχύσουν τα μέτρα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες η απαγόρευση. Ειδικά αρκετοί διευθυντάδες που βασικό τους παρελκόμενο είναι το τασάκι ποιος θα τους ελέγξει;
Το βρίσκω όμως και εξίσου ρατσιστικό να μην υπάρχει χώρος καπνιστών κάπου. Όλοι έχουν δικαιώματα. Και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές, έτσι πρέπει να ληφθούνε μέτρα και για τις δύο κατηγορίες.
Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα πάνε τα πράγματα. Αυτό βέβαια μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Καλό όμως είναι σε χώρους μη καπνιστών να αφαιρεθούνε τα τασάκια που υπάρχουν ως διακοσμητικά στοιχεία! Όσο να 'ναι προκαλούνε. Όπως τα τασάκια στα λεωφορεία στο πίσω μέρος των καθισμάτων!
Στη εταιρία που δουλεύω τα μέτρα εφαρμόστηκαν μια εβδομάδα πριν. Ακόμα και στην καφετέρια της εταιρίας απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία να βγαίνει έξω στον ήλιο και ελλάχιστοι να βρίσκονται μέσα.
Στον τομέα που εργάζομαι έχουμε ένα δωμάτιο εστίασης. Από τα είκοσι άτομα που είμαστε οι τρεις δεν καπνίζουν αλλά όπως δήλωσαν δεν έχουν πρόβλημα με τον καπνό. Πάλι όμως μας υποχρεώνουν να βγαίνουμε έξω στον ήλιο με αποτέλεσμα ο χώρος εστίασης να είναι άδειος συνεχώς.
Τα δύο παραπάνω περιστατικά που προανέφερα είναι ένα παράδειγμα ότι η λογική από το παράλογο είναι μόλις ένα κλικ.
Πολλοί που δεν καπνίζουν με τα νέα μέτρα πήραν τα πάνω τους και βγάζουν ένα ρατσισμό. Δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχει μια μέση λύση αποδεκτή απ' όλους αλλά θέλουν να εξαφανίσουν τσιγάρα και καπνιστές από προσώπου γης. Να τους βάλουν στη απομόνωση. Αυτοί που το έπαιζαν θύματα τώρα γίνονται θύτες και μάλιστα από τους χειρότερους. Κάτι σαν τους Εβραίους. Για χρόνια μας πρήζουν για τη δήθεν γεννοκτονία που υπέστησαν από τους Γερμανούς αλλά αυτά που κάνουν στους Παλαιστίνιους είναι τρεις φορές χειρότερα.
Ένα είναι σίγουρο. Το κράτος θα εισπράξει πολλά λεφτά. Να μην ξεχνάμε ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται με απώτερο σκοπό το χρήμα.
Τη φωτό πάνω αριστερά την πήρα από έναν αμερικανό blogger τον David Drake. Για να επισκευτείτε το blog του κάντε κλικ εδώ και για να διαβάσετε μερικά ενδιαφέροντα posts σχετικά με το κάπνισμα κάντε κλικ εδώ.

buzz it!