Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ

Όπως πολλοί έτσι και 'γω περιμένω να βγει καμιά προκήρυξη για να καταθέσω τα χαρτιά μου με την ελπίδα την εύρεση εργασίας. Να εξηγούμαι από την αρχή. Βύσμα δεν έχω. Καταθέτω τα χαρτιά μου εδώ και δέκα χρόνια. Αν είχα μέσον θα είχα βολευτεί κάπου όπως αρκετοί.
Περιμένω αυτήν την περίφημη προκήρυξη για την αγροφυλακή αλλά τίποτα. Περίπου έξι με εφτά χρόνια ακούω ότι θα βγει αλλά δε βγαίνει. Αν βάλουν και το κριτήριο του ύψους τότε δεν έχω καμία ελπίδα. Προκήρυξη φάντασμα! Κάθε τρεις και λίγο πηγαίνω να χάσω το χρόνο μου στα Κ.Ε.Π. ελέγχοντας τις προκηρύξεις.
Παρατήρησα ότι πολλές απ' αυτές είναι εικονικές. Τι εννοώ; Απλά κάποιοι που έχουν βύσματα έχουν καπαρώσει τις θέσεις και κατόπιν βγαίνουν και οι ανάλογες προκηρύξεις που ζητάνε ένα με δύο άτομα με τα ανάλογα προσόντα.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Α.Σ.Ε.Π. δεν μπάζει. Απλά κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για αυτούς που δεν έχουν μέσον ή για αυτούς που έχουν μικρό μέσον. Είναι ένας διαγωνισμός βυσμάτων. Όποιος έχει το πιο μεγάλο βύσμα θα πάρει και τη θέση.
Μια απορία έχω. Τόσα χρόνια που καταθέτω τα χαρτιά μου πληρώνω και παράβολα. Εφόσον δεν τους κάνω γιατί δε μου επιστρέφουν αν όχι όλα, ένα μέρος των χρημάτων που έχω πληρώσει για τα παράβολα;
Τόσα χρόνια μας φλομώνουν με τις προεκλογικές παπαριές τους και μετά πρέπει να είσαι χρωματιστό παιδί (μπλε, πράσινο, κόκκινο κλπ.) για να έχεις δικαίωμα στην εργασία.
Κάπως έτσι έχουν γεμίσει όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες με άσχετους προκλητικούς τεμπέληδες που εφαρμόζουν τη θεωρία του σταρχιδισμού στον υπερθετικό βαθμό.

buzz it!