Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Θα ήθελα να ξέρω το λόγο που εμείς οι έλληνες πληρώνουμε χρυσάφι για τις διακοπές μας (όσοι καταφέρουν να πάνε) για να επισκευτούμε ένα μέρος της χώρας μας (νησί, Χαλκιδική κλπ.) ενώ από το εξωτερικό διοργανώνονται εκδρομές στα νησιά και στη Χαλκιδική σε πραγματικά ξεφτίλα τιμές. Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, ξεναγό, πρωινό ή ημιδιατροφή και μεταφορά από το αεροδρόμιο στον τόπο προορισμού και το αντίθετο.
Αυτά που λέω τα γνωρίζω από πρώτο χέρι και δεν γράφω λόγια του αέρα. Μήπως πολλοί ξενοδόχοι κοιτάζουν να τ' αρπάξουν από τους έλληνες γιατί ως λαός είμαστε ανοιχτοχέρηδες με το παραπάνω και χαλαλίζουμε χρήματα ακόμα και όταν δεν είναι πραγματικά δικά μας; (βλέπε διακοποδάνειο).
Βασικές προϋπόθεσεις για να κάνει κάποιος διακοπές είναι ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει και το χρήμα που μπορεί να διαθέσει. Υπάρχει και ο εναλλακτικός τουρισμός ο οποίος δυστυχώς στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένος.
Με λίγο παραπάνω ψάξιμο στο internet μπορεί κανείς βρει ενδιαφέροντα πακέτα διακοπών τα οποία είναι και οικονομικά.
Σίγουρα ως έλληνες έχουμε συσχετίσει τις διακοπές και μάλιστα τις καλοκαιρινές με τη θάλασσα. Οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν μια παραλία για τις κοντινές ημερήσιες και ολιγοήμερες αποδράσεις. Υπάρχουν και οι διακοπές στο εξωτερικό. Στο internet μπορεί κανείς να βρει πακέτα διακοπών ή αεροπορικά εισιτήρια με ελλάχιστα χρήματα για άλλες χώρες. Δεν είναι κακή ιδέα να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες και άλλους πολιτισμούς αλλά είπαμε: για τους έλληνες διακοπές σημαίνουν καλοκαίρι στη θάλασσα.
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας;

buzz it!