Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ

Ένας από τους πολλούς χάρτες που κυκλοφορούν οι Σκοπιανοί όχι μόνο στα σχολικά τους βιβλία αλλά και στο internet είναι και ο παραπάνω. Το ότι ενδιαφέρονται για το όνομα μόνο και τίποτα παραπάνω (π.χ. επέκταση συνόρων) είναι μια μεγάλη παπαριά. Οι γείτονες μας καίγονται για να έχουν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Προηγουμένως είδα στις ειδήσεις τη σημερινή κατάσταση στα Σκόπια. Χιλιάδες αφίσες με τον ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο και πάνω σ' αυτές συνθήματα τύπου: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ στα Σκοπιανά και στα Αγγλικά. ΑΠΟΡΙΑ: Τι να ξεχάσουν οι γείτονες; Ιστορία δεν έχουν για να θυμούνται. Πως μπορείς να ξεχάσεις κάτι ανύπαρκτο; Η γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με τα ελλήνικά, πόσο μάλλον με τα αρχαία ελληνικά που μιλούσαν οι Μακεδόνες.
Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι ως και οι Μακεδόνες βουλευτές κάνουν τουμπεκί. Ευθιξία μηδέν. Όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης ακολουθούν σιωπηλά τη γραμμή του κόμματος τους. Σαν τα πρόβατα, ένα κοπάδι. ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ! Καλά και οι υπόλοιποι βουλευτές που ανοίγουν το στόμα τους και λένε διάφορα και το παίζουν ξεσηκωμένοι και επαναστάτες το κάνουν μόνο επειδή είναι αντιπολίτευση και η καυτή πατάτα δε βρίσκεται στα χέρια τους. Με λίγα λόγια: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ!!! Η αδράνεια έχει και πάλι την τιμητική της!

buzz it!