Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΟΤΑΝ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αλήθεια, ο Δήμος Βερύκιος (δημοσιογράφος - ηθοποιός) που ανήκει στο δυναμικό του ALPHA τι ζόρι τραβάει;Θα με ρωτήσετε τι μ' έπιασε και ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο "κύριο" και γιατί τον χαρακτηρίζω ηθοποιό.
Είναι πολύ απλό. Χθες το βράδυ έκανα ζάπινγκ στα κανάλια για να δω αν υπάρχει τίποτα νεότερο με την κατάσταση στη Γάζα. Προτιμώ να ενημερώνομαι από το internet αλλά μερικές φορές ο Ο.Τ.Ε. δε συμφωνεί μ' αυτή την άποψη μου και έτσι δεν είχα για λίγη ώρα πρόσβαση στο διαδύκτιο. Την ώρα του ζάπινγκ λοιπόν πέφτω στο δελτίο του ALPHA και σε παράθυρα τον εν λόγω δημοσιογράφο και από την άλλη τον πάτερ φαμίλια Καρατζαφέρη.
Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία και σεβασμός στο συνομιλητή σε μια συζήτηση. Πάει να απαντήσει σε μια ερώτηση ο Καρατζαφέρης και ο Βερύκιος τον κόβει φωνάζοντας με γουρλωμένα μάτια και με τρεμάμενο πηγούνι. Ο ρόλος του ήταν συναισθηματικός, γι' αυτό λέω ότι είναι ΚΑΙ ηθοποιός. Ομολογώ ότι έπεσα στο μεγάλο αμάρτημα να παρακολουθήσω πέντε ολόκληρα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Έχασα πέντε λεπτά από τη ζωή μου για το τίποτα. Δεν καταλάβαινα γρι. Όλοι μιλούσαν και όλοι φώναζαν. Ο τηλεθεατής; Στ' αρχίδια τους. Αν μπούνε στο πετσί του ρόλου ποιος τους πιάνει! Μιλάει ο Καρατζαφέρης, ο οποίος έχω παρατηρήσει ότι είναι καλός συζητητής, σπάνια διακόπτει αυτόν που μιλάει και περιμένει τη σειρά του. Ο Βερύκιος όμως εκπέμπει ανδρίλα μεγατόνων και αυτό προσπαθεί να το αποδείξει με τις αγριοφωνάρες του. Διακόπτει και επιμένει στις ερωτήσεις του ακόμα και όταν έχει πάρει απάντηση. Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω (να πιω καφέ) από το να ασχολούμαι με δημοσιογράφους. Αυτό που κάνει ο Βερύκιος το κάνουν όλοι όσοι βγαίνουν στα παράθυρα (σχολιαστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Δεν ξέρουν να συζητάνε και ο τηλεθεατής μένει αποχαυνωμένος σαν μαλάκας. Τόσο δύσκολο είναι ο ηχολήπτης να κλείσει τα μικρόφωνα των υπολοίπων όταν μιλάει κάποιος;

buzz it!