Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ

Είχα την ατυχία στη ζωή μου να γνωρίσω πριν πολλά χρόνια τον Γιάννη. Ποιος είναι ο Γιάννης; Είναι ένας τύπος που πάνω απ' όλα κοιτάζει τον εαυτό του. Φοράει παντού παρωπίδες και είναι ισχυρογνώμων. Ακόμα και λάθος να κάνει δεν πρόκειται να το παραδεχτεί γιατί νιώθει μειονεκτικά. Στη δουλειά του δεν είναι τεμπέλης αλλά είναι τσαπατσούλης και δουλικός με τους πελάτες του. Οι τελευταίοι έχουν μια πολύ καλή εικόνα για το Γιάννη. Γι' αυτούς είναι ένα καλό παιδί, εργατικό, εξυπηρετικό και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.
Ο Γιάννης έχει και άλλο ένα πρόσωπο το οποίο το φανερώνει μόλις μπαίνει μέσα στο σπίτι του. Εκεί είναι αυταρχικός, όλα του φταίνε, ξεσπάει στα παιδιά του και χτυπάει τη γυναίκα του. Νομίζει ότι όλοι εκεί μέσα είναι κτήμα του. Έτσι επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του. Μιλάει με τα χειρότερα λόγια και όταν πίνει δεν ξέρει τι λέει. Το χειρότερο; Κατηγορεί στους κολλητούς του και ξεφτυλίζει τη γυναίκα του χωρίς λόγο και με αυτόν τον τρόπο νομίζει πως επιβεβαιώνεται αλλά και οι φίλοι του από μέσα τους τον κοροϊδεύουν. Με λίγα λόγια ο Γιάννης καταφέρνει να ξεφτυλίζει τον εαυτό του ακόμα περισσότερο. Για τον Γιάννη το μόνο που αξίζει είναι να είναι αρεστός στους φίλους του και στους ξένους. Για την οικογένεια του το μόνο που ξέρει να δίνει είναι η γκρίνια, η μιζέρια, οι βρισιές και το ξύλο.
Δεν ξέρω τι φταίει και συμπεριφέρεται έτσι στην οικογένεια του. Μονίμως δημιουργεί προβλήματα και με άλλους στενούς συγγενείς. Νομίζω ότι νιώθει κατώτερος επειδή η γυναίκα του είναι μορφωμένη, έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και έχει καλή θέση στη δουλειά της, ενώ αυτός τελείωσε το γυμνάσιο με το ζόρι και έχει καταφέρει να τα σκατώσει πολλές φορές στη δουλειά του.
Τέτοια άτομα που νομίζουν ότι εκπέμπουν ανδρίλα με το να χτυπάνε τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους για 'μένα είναι τα ποιο μίζερα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη.
Γιάννη ένα να θυμάσαι. Έχει ο καιρός γυρίσματα αλλά θα είναι αργά. Βάλε μυαλό όσο προλαβαίνεις γιατί θα πετάξει το πουλάκι και θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Πάντα εκτιμούμε κάτι όταν αυτό το έχουμε χάσει.

buzz it!