Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΝΗΓΥΡΙ 2009

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν τα πανηγύρια για το μεγάλο πανηγύρι. Τη Eurovision. Για μερικούς μήνες θα μας ζαλίσουν ξανά με το τι έφαγε ο Σάκης, πως κοιμήθηκε ο Σάκης, πως αφόδευσε ο Σάκης, τι έφαγε ο Σάκης και άλλα τέτοια. Ναι, θα μας πρήξουν, στα σχετικά με το θέμα, ρεπορτάζ και στις πλήρεις αποκαλύψεις. Τα προγνωστικά για άλλη μια φορά στο internet θα μας δίνουν την πρωτιά και στο τέλος η χυλόπιτα θα είναι κρύα και δε θα έχουμε σόδα για να το χωνέψουμε.
Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω. Γιατί η Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουμε όλοι κάνει απευθείας ανάθεση σε τραγουδιστή, χορογράφο και συνθέτη; Γιατί οι παρουσιαστές ή οι παρουσιάστριες είναι οι ίδιοι για χρόνια; Νομίζω ότι στην κρατική τηλεόραση έχει δημιουργηθεί μια κλίκα που αλωνίζει και εμείς καλούματσε να πληρώσουμε το λογαριασμό, ο οποίος είναι πάντα τσουχτερός.
Μήπως έτσι δεν αδικούνται κάποια ταλέντα που ψάχνουν να βρούνε ένα τρόπο για να δείξουν τη δουλειά τους; Η Eurovision ήταν ένας τρόπος για να φανούνε λίγο αλλά η Ε.Ρ.Τ. φρόντισε να κλείσει και αυτόν τον δρόμο.
Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχουμε λιτότητα, οι πολίτες αυτής της χώρας να τα έχουνε παίξει και η κυβέρνηση να μη δίνει χρήματα για ανακούφιση λέγοντας πως δεν υπάρχουν, αλλά για τη Eurovision να δίνονται με τη σέσουλα. Τελικά για τα πανηγύρια είμαστε πρώτοι. Εφόσον υπάρχει λιτότητα να γίνουν περικοπές. Να μη στείλουμε αποστολή στη Eurovision και οι τριακόσιοι της βουλής με τους παρατρεχάμενους τους να μειώσουν τις απολαβές τους κατά 70%.
Και να μην ακούω ότι οι αποστολές τρέχουν κάθε χρόνο στα Ευρωπανηγύρια για την Ελλάδα. Αυτά είναι μαλακίες. Όταν κάνεις κάτι για τη χώρα σου το κάνεις αφιλοκερδώς. Νομίζω; Δεν πληρώνεσαι με χιλιάδες ευρώ για μερικές μέρες.
Από τη στιγμή που η Eurovision είναι πρωτίστως ένα φεστιβάλ marketing και μετά διαγωνισμός τραγουδιού δε χρειάζεται να ασχολούμαστε τόσο πολύ. Εκμεταλευόμενοι αυτό όσοι δουλεύουν στα Μ.Μ.Ε. ξεχνάνε για μερικούς μήνες τα αληθινά προβλήματα και αναλώνονται σε ψάξιμο κουτσομπολιών και ιντερνετικών δημοσκοπήσεων για να μας ζαλίσουν το κεφάλι.

buzz it!