Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα είπα να βγω στο κυνήγι εργασίας με σύμμαχο μια τοπική εφημερίδα που έχει και αγγελίες (αν και δεν περίμενα να γίνει κάτι). Πάω στο κοντινό πρακτορείο τύπου πρωί - πρωί και αγοράζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα φρέσκια - φρέσκια. Από εκεί πήγα στη καφετέρια ενός γνωστού να πιω ένα καφεδάκι και να τη μελετήσω.
   Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη των αγγελιών κύκλωσα με στυλό καμιά τριανταριά αγγελίες από τις διακόσιες και βάλε που είχε. Η συντριπτική πλειοψηφία ήθελαν κοπέλες εμφανίσιμες για καφετέριες και αγγελίες για να αυξήσει όποιος θέλει το εισόδημα του με τέσσερις ώρες εργασίας κατά 2000 ευρά και αν ήθελε να δουλέψει full time μπορεί να έβγαζε 5000 και 10000 ευρά. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Βεβαίως ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους εργοδότες των συγκεκριμένων αγγελιών είναι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Τίποτε άλλο. Αν βλέπετε αγγελίες που δίνουν μόνο κινητό τηλέφωνο και όχι άλλες πληροφορίες (σταθερό τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) είναι μούφα. Οι αγγελίες αυτές ή θα ανήκουν στη ροζ κατηγορία ή θα είναι οι περίφημες αγγελίες για την Herbalife. Για την ακρίβεια οι αριθμοί των κινητών που βρίσκονται στις αγγελίες ανήκουν σε συνεργάτες της εν λόγω εταιρίας. Για περισσότερες πληροφορίες just Google it. Περιληπτικά αναφέρω ότι δεν υπάρχει διορισμός, ένσημα, σταθερός μισθός και προσπαθείς να βρεις άτομα να πουλήσεις ένα πακέτο με διάφορα προϊόντα εφόσον το έχεις αγοράσει εσύ πρώτα.
   Τέλειωσα τον καφέ μου και πήγα σπίτι για να συνεχίσω το σαφάρι εργασίας μέσω τηλεφώνου για τις αγγελίες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Μετά από ώρα κατάλαβα ότι αυτές που άξιζαν (οι μισές από αυτές που κύκλωσα) έπαψαν να ισχύουν πριν από αρκετούς μήνες. Απλώς δεν αποσύρθηκαν οι αγγελίες από την εφημερίδα. Οι άλλες μισές ήταν παγίδα. Τι εννοώ; Είδα μια αγγελία για ασφαλιστική εταιρία ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Πήρα τηλέφωνο και το σήκωσε ένας τύπος. Μου είπε ότι ήταν απασχολημένος και μου έδωσε ένα τηλεφωνικό νούμερο και το ονοματεπώνυμο μιας τύπισσας. Τον ρώτησα περί τίνος ακριβώς πρόκειται σχετικά με την αγγελία και μου είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Έπρεπε να τηλεφωνήσω στην τύπισσα που με παρέπεμψε. Τηλεφωνώ και από την άλλη μεριά της γραμμής ακούω μια γυναικεία φωνή. Της λέω για την αγγελία και αυτή ξεκίνησε ένα μονόλογο για μια εταιρία με τα πρωτοποριακά προϊόντα της που είναι εντελώς φυτικά. Απορώ τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τομέα των ασφαλίσεων. Συνέχιζε η τύπισσα από την άλλη μεριά της γραμμής να μιλάει ακατάπαυστα μέχρι που μου είπε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προσφέρουν ανακούφιση και ευεξία. Η τελευταία λέξη (ευεξία) μ' έβαλε σε υποψίες. Που την είχα ξανακούσει αυτή τη λέξη; Και μετά ήρθε η αναλαμπή. Βέβαια! Η λέξη ευεξία είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τη Herbalife. Τη διακόπτω και τη ρωτάω αν μιλάει για λογαριασμό της παραπάνω εταιρίας και η απάντηση ήταν καταφατική. "Ευχαριστώ πολύ αλλά δε θα πάρω", της λέω και το έκλεισα.
   Βρήκα και αγγελίες που λένε άλλα και εννοούνε άλλα όπως αυτή με την ασφαλιστική εταιρία του μεγάλου τραπεζικού ομίλου και όλες μιλούσαν για τη Herbalife. Εν ολίγοις δε μπορείς πλέον να εμπιστευτείς τις αγγελίες των εφημερίδων και του τύπου γενικότερα. Το κυνήγι εργασίας ήταν αποτυχία με τη μέθοδο των αγγελιών. Το μόνο που μου μένει είναι να δοκιμάσω με την τεχνική του βύσματος. Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Δεν έχω βύσμα. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Εννοείται με το αζημίωτο!

buzz it!