Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Μήπως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση; Πέρυσι οι πολιτικοί πήρανε μια γεύση από τα Δεκεμβριανά γεγονότα που έλαβαν χώρα με αφορμή τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου. Φέτος από την επίσημα πρώτη μέρα (σήμερα) αντίδρασης μετά την αναγγελία των μέτρων του Δ.Ν.Τ. μετράμε τρία θύματα. Οι πολιτικοί τόσα χρόνια έσπερναν ανέμους με την ανοχή και την έμμεση συνενοχή του ελληνικού λαού. Τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν θύελες!
Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική οι ηλίθιοι (όποιοι και αν είναι αυτοί) πέταξαν τις μολότωφ μέσα στην τράπεζα και σκότωσαν άδικα τέσσερις (και το έμβρυο άνθρωπος είναι) ανθρώπους υπάλληλους δηλαδή βιοπαλαιστές. Πετάξτε βαρελότα την ανάσταση εφόσον σας αρέσουν τόσο πολύ τα μπαμ μπουμ! Δεν μπορώ να καταλάβω το κάψιμο των αυτοκινήτων και η καταστροφή μαγαζιών σε τι εξυπηρετεί. Σίγουρα ως λαός είμαστε παρομητικοί υπέρ του δέοντος αλλά αυτό δε δικαιολογεί ορισμένες πράξεις. Και η αστυνομία κλασικά δεν έκανε και πολλά πράγματα. Έπεσε διαταγή από τον Γ.Α.Π. να μην τρέξει αίμα. Αυτό σημαίνει ότι χέστηκε πάνω του... και να φανταστείτε ότι ακόμα βρισκόμαστε στον πρόλογο!
Κακά τα ψέμματα αλλά αυτά που έγιναν στην Αργεντινή πριν μερικά χρόνια θα φαντάζουν σαν παιδική χαρά μπροστά σ' αυτά που θα συμβούνε στην Ελλάδα αν δε συμμορφωθεί ο Γ.Α.Π. και οι υπόλοιποι. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μια ζωή τα γαμησιάτικα των άλλων ενώ κάποιοι άλλοι (δεν είναι και λίγοι) να παραμένουν ατιμώρητοι και να κρατάνε τα κλεμμένα. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο θα εξοργίζεται και στην Ελλάδα είναι να μη γίνει το μπαμ. Αν γίνει όλο το τοπίο θα θυμίζει ground zero.
Διάβασα στο internet ότι ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν απασχολεί το Δ.Ν.Τ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός το αφήνει στην κρίση των εργοδοτών. Φυσικά και ποιος εργοδότης δε θέλει να γλιτώσει λεφτά; Μπορεί να μη μειωθούνε ή να κοπούνε τώρα αλλά στο κοντινό μέλλον όλο και κάτι θα γίνει. Κάτι δυσάρεστο για τους υπαλλήλους. Βέβαια οι δημοσιογράφοι σα γνήσια παπαγαλάκια δε λένε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν απασχολεί το Δ.Ν.Τ. για να φανεί ότι ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων που προς το παρόν δεν κόβεται θα είναι προσωπική επιτυχία του Γ.Α.Π. και της πολιτικής του.
Μην πιστεύετε ούτε τους πολιτικούς ούτε τους δημοσιογράφους. Ειλικρινά τώρα... θεωρείτε ότι όλοι αυτοί οι φραγκάτοι με τις βίλες και τα ακριβά αυτοκίνητα νοιάζονται και κόπτονται για όλους τους υπόλοιπους; Για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους; Με τίποτα. Μην τρώτε το παραμύθι. Ο δράκος είναι πολύ παχύς και θα βαρυστομαχιάσετε. Καλό όμως θα είναι να δούμε και τα δικά μας λάθη. Μια αυτοκριτική του εαυτού μας δε θα βλάψει. Ίσα ίσα... Θα είναι πολύ ωφέλιμη. Κακά τα ψέμματα φταίμε και εμείς οι απλοί πολίτες.

buzz it!