Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

PLAYING FOR CHANGE

Χθες το βράδυ έκανα μια blogoπερατζάδα. Στο blog του molemou είδα ένα video με το τραγούδι Stand by me (του Ben E. King) το οποίο ερμηνεύουν διάφοροι καλλιτέχνες. Για να το δείτε κάντε κλικ εδώ. Εφόσον το είδα άρχισα να έχω κάποιες υποψίες για κάτι καταπληκτικό και τελικά δεν είχα άδικο. Στο τέλος του video έχει μια διεύθυνση: http://playingforchange.com το οποίο ανήκει στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Playing For Change.
Ποιο είναι το καταπληκτικό με αυτό το τραγούδι; Ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ' αυτό δε συναντήθηκαν ποτέ τους. Όλα έγιναν μέσω internet. Συμμετέχουν τραγουδιστές και μουσικοί από διάφορες χώρες απ' όλες σχεδόν τις ηπείρους. Από τις Η.Π.Α., το Μεξικό, την Ολλανδία, τη Νότιο Αφρική, το Κονγκό, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία. Το αποτέλεσμα της διασκευής του Stand By Me είναι κάτι παραπάνω από το τέλειο (προσωπική μου άποψη).
Ο συγκεκριμένος οργανισμός προωθεί την ειρήνη μέσα από τη μουσική, τη συμφιλίωση των λαών και τη δημιουργία σχολείων για καλές τέχνες και μουσική. Εκτός από το κτίσιμο τέτοιων σχολείων ο οργανισμός αυτός αναλαμβάνει την παροχή και άλλων εφοδίων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εκτός από την ένωση μουσικών απ' όλη την υφήλιο το Playing For Change δημιουργεί και ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ όπως είναι τα: San Francisco Black International Film Festival, Tribeca Film Festival, Maui Film Festival, Roxbury Film Festival (όπου ο οργανισμός κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι). Μέχρι στιγμής ο οργανισμός δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική και στο Θιβέτ. Όποιος θέλει μπορεί να γίνει μέλος και ότι καινούριο γίνεται θα του παρέχεται η δυνατότητα για free download.
Αυτό το video, το οποίο υπάρχει και στο youtube, αποδεικνύει ότι το internet είναι ένα φανταστικό εργαλείο και μπορεί κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων να κάνουν φοβερά πράγματα αρκεί να υπάρχει θέληση και φαντασία. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για οτιδήποτε έτσι ώστε να στηθεί ένα online project με σκοπό ακόμη να δίνει και ένα μύνημα για το γενικότερο καλό ας το καταθέσει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση ακόμη και στην Ελλάδα. Εγώ είμαι μέσα.

buzz it!