Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα come back βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακοκαιρία για 'μένα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε δύο μήνες έρχεται το καλοκαίρι και το πιο σίγουρο είναι ότι θα ψηθούμε για τα καλά από τις υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι οι τελευταίες σε συνδυασμό με τρύπες του όζοντος, το καυσαέριο και γενικότερα τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, μας οδηγεί στο ακριβές συμπέρασμα ότι το καλοκαίρι θα είναι κόλαση και θα καεί ο κώλος μας... ή ότι απέμεινε απ' αυτόν από τους περσινούς καύσωνες.
Κατά καιρούς βλέπω στην τηλεόραση, στο internet, στα περιοδικά και ακούω στο ραδιόφωνο διάφορα κοινωνικά μυνήματα που μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε άσκοπα το νερό, προσέχουμε για να έχουμε και διάφορα άλλα. Εγώ έχω μια απορία: γιατί το κράτος δε δημιουργεί και άλλους αποταμιευτήρες και αφήνει το βρόχινο νερό να πηγαίνει στράφι; Αυτό δεν είναι ανευθυνότητα; Σαν χώρα έχουμε την τύχη να περικλειώμαστε από θάλασσα. Γιατί δεν κάνουν αφαλάτωση και να γεμίσουν τους ταμιευτήρες, εφόσον δημιουργηθούν οι τελευταίοι; Γιατί βασίζονται μόνο στα κοινωνικά μυνήματα που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. τα οποία στοχεύουν στην ανύπαρκτη οικολογική συνείδηση των περισσοτέρων;
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την αδρανή στάση της πολιτείας. Μερικές φορές οι λύσεις για σοβαρά πρoοβλήματα είναι εύκολες και απλές αλλά η πολιτική ηγεσία πτοτιμά να μοιρολατρεί και να μην κάνει τίποτα.

buzz it!