Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;

Το λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής: στην ψωροκώσταινα (Ελλάδα) έχουμε φάει φρίκες με τις αμερικάνικες εκλογές μεγατόνων. Στείλαμε δημοσιογράφους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να καλύψουν τις εκλογές των Η.Π.Α. και τα κανάλια μας βομβαρδίζουν για μέρες με τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό.
Την ίδια στιγμή ανακοινώνεται (και πάλι) μια αύξηση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. της τάξεως του 5%, ο Βαλιανάτος έχει ξεφύγει με τις δηλώσεις του για τα Σκόπια (όπως πάντα με εριστικότατο τρόπο), οι τράπεζες συνεχίζουν να γδέρνουν, τα σκάνδαλα οργιάζουν, η ανεργία πάει σύννεφο, η κυβέρνηση είναι ανίκανη και κατ' επέκταση όλοι οι πολιτικοί. Με λίγα λόγια γίνεται του Βατοπεδίου το κάγκελο! Μήπως θέλουν να ξεχαστούνε τα σκάνδαλα όπως έγινε και με τα ομόλογα;
Ειλικρινά πιστεύετε ότι ένα άτομο θα αλλάξει τον κόσμο; Μιλάω για τον Ομπάμα. Εντάξει, ένας μαύρος έγινε επιτέλους πρόεδρος των Η.Π.Α. και αυτό το βλέπω θετικό μόνο από την άποψη ότι έσπασε το μονοπώλιο των λευκών προέδρων στις Η.Π.Α. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Ας δούμε το έργο του και μετά να μιλάμε για αλλαγές.
Ως γνωστόν η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. είναι μία. Παραμένει η ίδια άσχετα αν ο πρόεδρος αυτής της χώρας είναι δημοκρατικός ή ρεπουμπλικάνος. Για τα εσωτερικά θέματα των Η.Π.Α. δεν ενδιαφερόμαστε οπότε για ποια αλλαγή θριαμβολογούνε κάποιοι υποτελείς των αμερικάνων; Να μην ξεχνάμε ότι νικητής των εκεί εκλογών βγαίνει ο πιο celebrity και αυτός που έχει κάνει τον πιο πολυδάπανο προεκλογικό αγώνα.
Έχουμε λαλήσει ως έθνος. Αντί να κοιτάζουμε να λύσουμε κάποια προβλήματα μας ασχολούμαστε με τρίχες. Οι Η.Π.Α. μας τιμωρούνε για τη στάση μας απέναντι στα Σκόπια με τη μη κατάργηση της βίζας για όσους έλληνες θέλουνε να τις επισκευτούνε άσχετα αν η Ελλάδα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Η υποκρισία πάει σύννεφο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουν στο πεζοδρόμιο έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα (αυτό το έζησα και 'γω) σαν επαίτες όσοι έλληνες θέλουν να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α.
Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ένα format ή μια ανασυγκρότηση, έστω, στον εγκέφαλο μας.

buzz it!