Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

Καλησπέρα παίδες! Καιρό έχουμε να τα πούμε. Το Ε.Α.Π. δεν αστειεύεται και αυτός είναι ο λόγος της αποχής από τη blogόσφαιρα και για τις αραιές αναρτήσεις. Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκάφτης λένε. Όσα χιόνια δεν είδαμε όλο το χειμώνα τα βλέπουμε μέσα σε μια εβδομάδα την άνοιξη.
Ήρθαν και τα κοινόχρηστα 186 ευρά παρακαλώ για μόλις 65τ.μ. διαμέρισμα και πήδηξα μέχρι το ταβάνι. Δεν πειράζει! Θα έχουν να παίρνουν. Μερικοί νομίζουν ότι τα ευρώ είναι στραγάλια. Όταν έχω λεφτά θα πληρωθούνε και αυτοί. Δε θα γίνω εγώ καρδιακός επειδή κάποιοι βάλθηκαν να τα οικονομήσουν με τη γνωστή μέθοδο κρίση - αύξηση.
Σαφώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Από τους κοπρίτες που βρίσκονται στην εξουσία, από τους κοπρίτες που είναι αντιπολίτευση και από τους κοπρίτες που είναι τσιράκια και παρατρεχάμενοι των μεγάλων κοπρίτων. Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη ή η μαύρη κατάθλιψη;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο Γ.Α.Π. δεν είναι ικανός. Δεν μπορεί το παιδί... και δε θέλει. Εντολές εκτελεί και αυτός και φυσικά οι εντολές αυτές έχουν να κάνουν με την κατάντια του ελληνικού λαού.
Τον τελευταίο χρόνο ακούμε συνέχεια να γίνεται λόγος στα Μ.Μ.Ε. για το πετρέλαιο και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Παλιότερα όποιος μιλούσε γι' αυτά τον έβγαζαν τρελό. Αναφέρθηκε από την πλευρά της Τουρκίας το Καστελόριζο πλαγίως σε συζήτηση που είχε ο Γ.Α.Π. με έναν τούρκο αξιοματούχo (Νταβούτογλου) που επισκεύτηκε τη χώρα μας... Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα ζήσουμε "μεγάλες στιγμές".
Ξαφνικά σα ντομινό εξεγείρονται οι πολίτες στα μουσουλμανικά κράτη, το ένα μετά το άλλο, οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται, οι Τούρκοι καίγονται να αποκτήσουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο αμφισβητώντας και παραβιάζοντας την ελληνική Α.Ο.Ζ. στα νότια της Κρήτης για να έχουνε πρόσβαση στα ελληνικά πετρέλαια, οι Ρώσοι καίγονται να βγάλουν τον αγωγό φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει την ελληνική Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) ενώ οι έλληνες πολιτικοί ακόμα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... Δεν ξέρω... Δεν είμαι συνομωσιολόγος αλλά όλα αυτά μου φαίνονται ως ένα σχέδιο που έρχεται από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Τυχαίο; Δε νομίζω! Η σύγχρονη ιστορία μας έχει διδάξει ότι όπου υπάρχει αμερικάνικος δάχτυλος δε βγαίνει ποτέ σε καλό για κανένα πλην των τραπεζών και των κερδοσκόπων.
Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται ενώ οι πολιτικοί ζούνε σε μια άλλη Ελλάδα. Στη Ελλάδα της ντόλτσε βίτας, των ταξιδιών, των παχυλών μισθών, της αλαζονείας, του ψέμματος. Μια αλήθεια δεν είπαν ποτέ και αν είπαν το έκαναν εφόσον μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων (δηλαδή μπρος γρεμός και πίσω ρέμα). Η φοροεισπρακτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υπήρξαν μετά τη μεταπολίτευση κάνει μόνο κακό. Παράδειγμα; Θέλουν να πληρώνουμε διόδια για δρόμους που τους έχουμε χιλιοπληρώσει και εξοφλήσει πολλάκις ενώ πριν δυο - τρεις μέρες φάνηκε όλη η ανοργανωσιά και ο ζαμανφουτισμός από την πλευρά της πολιτείας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στη χιονισμένη εθνική οδό.
Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει, τα σκάνδαλα παραγράφονται, ξένοι και ντόπιοι καιροσκόποι βρήκαν εύφορο μέρος να δράσουν και οι απλοί πολίτες υπομένουν. Αν υπήρχε βραβείο Νόμπελ υπομονής είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα το κέρδιζε με μεγάλη διαφορά.
Τα Μ.Μ.Ε. σιωπούνε ένοχα για τα να οικονομήσουν από τις κρατικές διαφημίσεις και όχι μόνο. Έχουν καταντήσει κομματικά φερέφωνα ξεχνώντας επιδεικτικά τι εστί πραγματική δημοσιογραφία και κρύβουν την αλήθεια. Τα Μ.Μ.Ε. είναι συνεργάτες σε ένα έγκλημα που έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και αυτό τα καθιστά συνένοχους δίχως ελαφρυντικά.
Οι διάφορες Μ.Κ.Ο. το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στην αλήθεια και να τρώνε κρατικό χρήμα αβασάνιστα υπερισπιζόμενοι δήθεν, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Δεσποτάδες και παπάδες έχουν γίνει επιχειρηματίες με κινητά, ακίνητα και μεγάλα αυτοκίνητα. Κατάντησαν τη θρησκεία επιχείρηση.
Οι τράπεζες δρούνε ανενόχλητες και τους χαρίζεται πακτωλός χρημάτων αντί να ελεγθούνε και να μπει ένα φρένο στην αισχροκέρδεια. Οι υπόλοιποι παραμένουμε απλοί θεατές και παρακολουθούμε σα χάνοι το βιασμό μας.
Η αστυνομία κατάντησε να είναι η υπηρέτρια του κάθε πολιτικάντη. Αντί να δρα αυτοβούλως σε κάθε αδικία χρησιμοποιείται για να αντικρούσει όποια αντίδραση υπάρχει στα κακώς κείμενα και τεκτενόμενα των πολιτικών αντί να τους συλλάβει.
Ο στρατός είναι ανύπαρκτος. Σχεδόν καταργήθηκε! Γιατί; Πολιτικές σκοπιμότητες. Και πως να μη γίνει αυτό όταν ο κάθε στρατηγός παίρνει το βαθμό του ανάλογα με το μέσον που έχει και όχι με την αξία του.
Ζούμε τη σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο. Τελικά η υπομονή και η ανοχή δε φέρνουν αποτελέσματα. Μήπως να δοκιμάζαμε και κάποια άλλη μέθοδο; Για παράδειγμα αυτή της Αιγύπτου και των άλλων κρατών όπου γίνεται χαμός;

buzz it!