Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

Σε μια νεόχτιστη πολυκατοικία ένας οικοδόμος αγόρασε ένα διαμέρισμα και την ίδια μέρα το ακριβώς επάνω διαμέρισμα το αγόρασε ένας πιανίστας. Το βράδυ έγειρε να κοιμηθεί ο οικοδόμος ψόφιος από την κούραση και μόλις άρχισε να κοιμάται πετάγεται από το κρεββάτι του γιατί τον ξύπνησε ο πιανίστας του επάνω διαμερίσματος παίζοντας πιάνο. "Α, δε γίνεται αυτό θα πάω να του μιλήσω", σκέφτηκε ο οικοδόμος. Πάει στον επάνω όροφο και χτυπάει την πόρτα του πιανίστα. Ανοίγει την πόρτα ο τελευταίος και του λέει ο οικοδόμος:
- Ρε φίλε έλεος! Δουλεύω στην οικοδομή από τα άγρια χαράματα και μόλις έπεσα να κοιμηθώ εσύ άρχισες να παίζεις πιάνο. Είναι μεσάνυχτα.
- Έχεις δίκιο φίλε μου. Είναι η τελευταία πρόβα. Κάνε υπομονή αύριο δίνω εξετάσεις και τέλος.
- Ας είναι.
Την άλλη μέρα γυρνάει κατάκοπος στο σπίτι του από τη δουλειά ο οικοδόμος και κατά τα μεσάνυχτα έπεσε να κοιμηθεί. Μόλις άρχισε να λαγοκοιμάται πετάχτηκε από το κρεββάτι του εξαιτίας του πιανίστα που άρχισε να παίζει πιάνο. Μέσα στη φούρκα πάει ο οικοδόμος πάλι στον επάνω όροφο, χτυπάει το κουδούνι και ανοίγει ο πιανίστας.
- Ρε φίλε με δουλεύεις; Χθες είπες ότι θα ήταν η τελευταία πρόβα.
- Έχεις δίκιο φίλε μου, χίλια συγνώμη. Ξέρεις αναβλήθηκαν οι εξετάσεις για αύριο. Κάνε κουράγιο. Τελευταία πρόβα κάνω και τέλος, στο υπόσχομαι.
- Ας είναι.
Την τρίτη μέρα πάλι ο οικοδόμος γυρνάει στο σπίτι του κουρασμένος του θανατά και έπεσε ξερός για να κοιμηθεί. Μετά από λίγο ξυπνάει επειδή ο πιανίστας πάλι έπαιζε πιάνο. Μέσα στην τσατίλα πάει πάνω για να στήσει τρικούβερτο καυγά. Με το που ανοίγει την πόρτα ο πιανίστας τον περιλαβαίνει στα μπινελίκια.
- Ρε παλιομαλάκα με δουλεύεις; Έχω γίνει πτώμα και εσύ είσαι αναίσθητος. Κάθε βράδυ κάνεις το ίδιο. Θέλεις να σε πλακώσω;
- Ότι και να πείτε κύριε έχετε δίκιο. Σας ζητώ χίλιες φορές συγνώμη. Αύριο όντως δίνω εξετάσεις και τέλος. Σας παρακαλώ κάντε υπομονή και από αύριο θα είναι σαν να μην υπάρχω. Επιτρέψτε μου να κάνω την τελευταία μου πρόβα.
- Τελευταία φορά που σου τη χαρίζω.
Πέρασε μια εβδομάδα αλλά ο πιανίστας δεν έβαλε μυαλό. Κάθε βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που έπεφτε ο οικοδόμος για ύπνο, έπαιζε πιάνο. Ο οικοδόμος όμως δεν ξαναπήγε να του κάνει παρατήρηση. Αυτό κίνησε την περιέργεια του πιανίστα και αποφάσισε αν δεν πήγαινε για να του κάνει παρατήρηση ο οικοδόμος για άλλο ένα βράδυ να κατέβει στο σπίτι του τελευταίου να δει τι συμβαίνει. Όντως ξεκινάει να παίζει γύρω στα μεσάνυχτα αλλά ο οικοδόμος άφαντος και πάλι. Παρατάει το πιάνο του και κατεβαίνει στο διαμέρισμα του οικοδόμου. Εκεί βλέπει την πόρτα μισάνοιχτη. Χτυπάει αλλά δεν εμφανίστηκε κανένας. Αποφασίζει να μπει μέσα στο διαμέρισμα. Μπαίνει και βλέπει ότι όλα είναι εντάξει αλλά δε φαινόταν κανείς. Εκεί που άρχισε να ανησυχεί άκουσε ένα θόρυβο. Προχώρησε κατά το μέρος που άκουσε το θόρυβο και βρέθηκε μπροστά στην πόρτα της τουαλέτας. Την ανοίγει και έκπληκτος βλέπει τον οικοδόμο να αυνανίζεται μανιωδώς. Τότε ρωτάει ο πιανίστας:
- Ρε φίλε τι κάνεις εδώ;
- Κάνω την τελευταία πρόβα. Μετά θα έρθω να σε γαμήσω.

buzz it!