Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Το πολύ χρήμα χαλάει τους ανθρώπους. Αυτό πάντα το πίστευα και θα το πιστεύω. Αποδεδειγμένα πράγματα. Παραδείγματα να φάνε και οι κότες. Μια περιήγηση στο μπανιστήρ ντουλάπ (a.k.a. TV) θα σας πείσει. Το πολύ χρήμα κάνει τους ανθρώπους αλαζόνες και εκεί που τα περισσότερα υλικά προβλήματα τα έχουν λυμένα από τη βαρεμάρα τους κάνουν διάφορες μαλακίες, προκαλούνε ή ψάχνουν να βρούνε προβλήματα. Άβυσσος η ψυχή των φραγκάτων και ειδικά των νεόπλουτων που κάνουν κρα για δημοσιότητα! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Τελευταίο παράδειγμα το πάρτυ της Χρουσαλά και του συζύγου της στο θωρηκτό Αβέρωφ. Αμφιβάλλω κατά πολύ αν γνωρίζει η νεαρά νεόπλουτη την ιστορία αυτού του θρυλικού πλοίου - μνημείου. Που καιρός να διαβάσει κάτι χρήσιμο; Από τη στιγμή που παντρεύτηκε δεν προλαβαίνει να διοργανώνει πάρτυ. Νταξ', καταλάβαμε. Είσαι κυρία εφοπλιστού. Μη μας ζαλίζεις τον έρωτα. Η πρώην μοντέλα και νυν κυρία εφοπλιστού έκανε μια μεγάλη μαλακία. Τυχαίο; Δε νομίζω! Προσωπική μου άποψη είναι ότι βεβήλωσε αυτό το μοναδικό μνημείο. Το συγκεκριμένο θωρηκτό έλαβε μέρος στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στη μικρασιατική καταστροφή και στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ειδικά στη Μικρασιατική καταστροφή, μια από τις πιο μαύρες σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας, το Αβέρωφ μετέφερε χιλιάδες πρόσφυγες και πάμπολλοι άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί πάνω.

Μια απορία έχω: Τόσα καράβια έχει ο καλός της γιατί έκανε το πάρτυ της εκεί; Αλλά πως θα προκαλέσει η νεόφερτη στον εφοπλιστικό κύκλο τζέρτζελο; Πώς θα τη δείξουν τα κανάλια εφόσον ως τηλεπαρουσιάστρια πάτωσε; Όλα αυτά τα καμώματα δεν απέχουν και πολύ από τα αντίστοιχα της Ντούβλη. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Βγήκε και ο Βερνίκος ο εφοπλιστής να υπερασπιστεί το όλο θέμα και με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον κάνουν δωρεές έχουν κάθε δικαίωμα στην ασέβεια. Κάποιος να του πει ότι δεν αγοράζονται τα πάντα με το χρήμα. Η σοβαρότητα απεβίωσε! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Βγήκε ο φωτογράφος από την καρικατούρα του Next Top Model να μας πει ότι έζησε χρόνια στο εξωτερικό και εκεί παρόμοιες εκδηλώσεις συμβαίνουν συνέχεια. Εγώ προσωπικά δεν άκουσα για πάρτυ στο μουσείο του Λούβρου, στο M.O.M.A. της Νέας Υόρκης, στο μουσείο της μαντάμ Τισώ στην Αγγλία, στη Στοκχόλμη που είναι η πόλη με τα περισσότερα μουσεία στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη. Και να συνέβαινε αυτό ρε τρόμπα θα έπρεπε να πιθηκίζουμε και να μιμούμαστε τους έξω στα πάντα; Δε μπορούμε να κρατήσουμε κάτι αυθεντικό; Κάτι δικό μας; Αν αυτοί πάνε να πνιγούνε σε παρακαλώ να ακολουθήσεις το παράδειγμα τους. Για να δούμε έχεις τα κότσια;
Το κορυφαίο ήταν όταν βγήκε η Ελεονώρα Μελέτη στο δελτίο ειδήσεων (λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα) του Star με σοβαρό ύφος για να αναφέρει ως είδηση το πάρτυ του αίσχους και τις αντιδράσεις γι' αυτό. Παρέλειψε όμως να μας πει ότι και αυτή ήταν παρευρισκόμενη εκεί. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Βέβαια και τα Μ.Μ.Ε. φταίνε που αναδεικνύουν ως σημαίνοντα πρόσωπα διάφορους κενούς κοσμικούς όπως και ο κόσμος που τα παρακολουθεί αποχαυνωμένος.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά ξέρω ότι θα αρχίσω να ξεφεύγω κατά πολύ και θα βρίσω πολύ κόσμο. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει. Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι ζούμε έναν εφιάλτη ας κρατήσουνε οι έχοντες και κατέχοντες λιγάκι τα προσχήματα και να μην προκαλούνε τόσο πολύ. Να έχουν τα λεφτά τους και να τα χαίρονται αλλά η επίδειξη είναι κόκκινο πανί για πολύ κόσμο.

buzz it!