Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ENDURO ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 6η του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί το I.S.D.E. (International Six Days Enduro) στην πόλη των Σερρών. Τι είναι αυτό; Μια πολύ μεγάλη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και του ανωμάλου εδάφους. Πέρυσι διεξάχθηκε στη Χιλή.
Συμμετέχοντες θα έρθουν από διάφορα μέρη του πλανήτη. Η.Π.Α., Αυστραλία,Νέα Ζηλανδία, Χιλή, Σουηδία, Τσεχία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Βέλγιο, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και άλλα κράτη.
Σίγουρα αυτή η διοργάνωση είναι μια τόνωση για τον εναλλακτικό τουρισμό της πόλης των Σερρών αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλη η οργάνωση έγινε από ιδιώτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Ε.Λ.Π.Α., την Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας και τη Λ.Α.Μ.Σ. (Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Σερρών).
Η απουσία της πολιτείας, για άλλη μια φορά, είναι χαρακτηριστική σε όλους τους τομείς επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι για μερικούς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Με άλλα λόγια η επαρχία δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι.
Υπολογίζεται ότι οι αποστολές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα είναι γύρω στις 2500 άτομα και άλλες 15000 θεατές. Το καλό είναι ότι επειδή οι κλίνες στην πόλη των Σερρών δε φτάνουν για όλους θα ωφεληθούνε και οι γύρω νομοί.
Αν γίνουν και άλλες παρόμοιες μεγάλες εκδηλώσεις στην επαρχία η περιφέρεια θα τονωθεί αρκετά και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα.
Ας ελπίσουμε σε περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις που χάρη σ' αυτές μπορούμε και δραπετεύουμε λιγάκι από την καθημερινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στο I.S.D.E.

buzz it!