Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΟΙ: ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ

Πάντα υπάρχουν κάποιοι μαλάκες για να σου χαλάσουν τη διάθεση. Έτσι έγινε και σήμερα μ' εμένα. Τι εννοώ; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε.
Ξύπνησα το πρωί, πλύθηκα, ντύθηκα και ξεκίνησα για να πάω στη δουλειά. Μπαίνω μέσα στο αυτοκίνητο, βάζω μπρος τη μηχανή, βάζω μουσικούλα και ξεκινώ. Όλα ήταν μια χαρά. Ο ήλιος έλαμπε, κίνηση δεν είχε πολύ στο δρόμο, τα σκουπίδια τοποθετημένα επιμελώς ατημέλητα παντού, τα πιτσιρίκια πήγαιναν στο σχολείο με την τσίμπλα στο μάτι, οι λακούβες στο δρόμο μου θύμιζαν ότι πήρα σοφή απόφαση να έχω 4x4 αυτοκίνητο, η ευωδιά των σκουπιδιών ξεχύνονταν παντού και δύο ηλίθιες κόντεψαν να καρφωθούν πάνω μου με τα οχήματα τους επειδή δεν είδαν τα stop. Όλα μια χαρά λοιπόν μέχρι...
...μέχρι που πήρα την τελευταία στροφή για να φτάσω στη δουλειά μου. Σε απόσταση εβομήντα περίπου μέτρων βλέπω ένα αυτοκίνητο να σπινάρει, να κάνει λίγο μπρος και λίγο όπισθεν και ξανά πάλι το ίδιο. "Κανένας σουρωμένος θα είναι", σκέφτηκα. Μα όσο πλησίαζα η εικόνα ξεκαθάριζε και το αυτοκίνητο που προπορευόταν ξαφνικά άνοιξε γκάζι και εξαφανίστηκε. Κακό προαίσθημα είχα. Πλησιάζω και σταματάω να δω τι βρισκόταν στο δρόμο και αντικρύζω ένα σκυλάκι πατημένο τόσο πολύ που η εικόνα δε θύμιζε με τίποτα τι ήταν εν ζωή.
Κάποιος μαλάκας το πάτησε και μετά βρέθηκε ο άλλος ο τσόγλανος να παίζει σπινάροντας πάνω στο άτυχο ζώο. Το καημένο το (πρώην) ζωντανό πρέπει να ανήκε σε κάποιον γιατί είχε περιλαίμιο με ταυτότητα.
Κάτι τέτοια με κάνουν να πιστεύω ότι τα ζώα έχουν περισσότερη ανθρωπιά από εμάς τα δίποδα όντα. Βέβαια η πολιτεία δε μεριμνεί για τα ζώα, αδέσποτα και μη. Ότι ισχύει, ισχύει μόνο στα χαρτιά. Στο εξωτερικό (Καναδά, Σκανδιναβία, Αυστραλία και αλλού) όποιος σκοτώσει με το όχημα του ένα ζώο ωφείλει να το μαζέψει από το δρόμο ή να καλέσει μια αρμόδια υπηρεσία να το κάνει. Αν δε το κάνει κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο, εφόσον τον δει κάποιος και τον καταγγείλει. Φυσικά στην Ελλάδα αυτό το λέμε ρουφιανιά γιατί έτσι μας συμφέρει. Στο εξωτερικό οι άνθρωποι που καταγγέλουν περιστατικά που βλάπτουν τη χλωρίδα και την πανίδα λέγονται ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες.

buzz it!