Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ Α.Ε.

Τι σας έλεγα στο χθεσινό post που ανάρτησα; Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι πολιτικοί στις κλεψιές. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι νέες μέθοδοι είπραξης χρημάτων από το κράτος.
Φορολογία στους μικρομεσαίους. Από εκεί θα θα βγάλουν τα σπασμένα των Ολυμπιακών φιλέτων που χαρίζουν. Μην ξεχνάμε ότι οι μονές δεν πληρώνουν φόρους. Δηλαδή έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Όσοι έχουν αυτοκίνητα μικρού ή μεσαίου κυβισμού (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας) θα πληρώσουν τη νύφη. Μια οικογένεια που έχει δυο αυτοκίνητα (πολλές φορές είναι απαραίτητο γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής καθιστά το αυτοκίνητο εργαλείο) έστω και μικρού κυβισμού θα καλείται να πληρώνει τα μαλιοκέφαλα της. Κάτι ακούγεται ότι θα πληρώνουμε και περιβαλλοντολογικά τέλη ανάλογα με τα καυσαερία που εκπέμπει κάθε αυτοκίνητο.
Το κερασάκι βέβαια είναι οι ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους θέλουν να βάλουν χέρι. Πιο άθλιος τρόπος εξεύρεσης χρημάτων δεν υπάρχει. Πλιάτσικο κανονικό. Με πιο δικαίωμα να βάλουν χέρι στα λεφτά του κοσμάκη; Οι έχοντες κάνουν συνέχεια κινήσεις στους λογαριασμούς τους. Οι υπόλοιποι που έχουνε πενταροδεκάρες καλούνται να πηγαίνουν στις τράπεζες και να κάνουν με το ζόρι αναλήψεις ή καταθέσεις για να μην χάσουν και αυτό το σχεδόν τίποτα που έχουν.
Πιο κομπιναδόρικο κράτος δεν ξέρω αν υπάρχει στην υφήλιο. Πάνε να κάνουνε νόμιμη την κλεψιά. Τα δικά τους τα κλεψιμέϊκα δεν τα ελέγχει κανείς αλλά και να τους πιάνανε στα πράσα έχουνε τη βουλευτική ασυλία. Από παντού είναι καλυμμένοι. Μετά από όλα αυτά θα ήθελα να δω τι άλλο θα σκαρφιστούνε για να βάλουνε χέρι στα λιγοστά χρήματα του λαουτζίκου. Ένα είναι σίγουρο, με τέτοια φορολογία όλοι θα τα παίξουμε.

buzz it!