Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΡΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ

Καλησπέρα από τις χιονισμένες Σέρρες. Καιρό έχουμε να τα πούμε. Άλλο θέμα είχα στο μυαλό μου και άλλο προέκυψε γι' αυτή την ανάρτηση. Ποιο άλλο; Μα φυσικά τα χθεσινά γεγονότα.
Όντως μεγαλειώδεις πορείες και εύχομαι να συνεχιστούνε για να δείξουμε ότι δεν είμαστε ένα κοιμισμένο έθνος που κατεβάζει αμάσητη την τροφή του. Χθες πληροφορήθηκα μέσω διαδυκτίου και το ξυλοφόρτωμα του Κώστα Χατζηδάκη. Τα Μ.Μ.Ε. απεργούσαν οπότε δεν είδαμε τίποτα παρά μόνο σήμερα και όπως πάντα παρουσίασαν το όλο θέμα μονοδιάστατα.
Είμαι κατά της βίας αλλά δε μπορώ να πω ψέμματα ότι στεναχωρήθηκα που χτύπησαν τον πολιτικό. Μπορώ να πω (όσο κυνικό και αν ακουστεί αυτό) ότι το ευχαριστήθηκα. Οι μπουνιές δεν ήταν αφιερωμένες στον Χατζηδάκη αλλά στον πολιτικό. Ο κόσμος δεν αντέχει πια. Τόση φτώχεια, τόση ανέχεια, τόση ανεργία, φυσικό δεν είναι να γίνουν όλα αυτά; Η κατήφια έχει χτυπήσει κόκκινα και ο κόσμος δεν έχει όρεξη να στολίσει τα σπίτια του ή τα μαγαζιά του για τις γιορτές. Αν τα δικαιολογώ; Φυσικότατα! Οι πολιτικοί δεν είναι αυτοί που μας έφεραν σε τέτοιο χάλι; Η πολιτική είναι σκληρό άθλημα και όποιος δεν αντέχει καλύτερα να τα μαζεύει και να φεύγει. Φυσικά όλα τα τηλεοπτικά κανάλια επικεντρώθηκαν στο ματωμένο πρόσωπο του πρώην υπουργού, κατακρίνοντας τη βία και προσπαθούσαν να δείξουν μαρκετίστικη τηλεοπτική ανθρωπιά (αν είναι δυνατόν). Στο γιατί έγινε αυτό δεν έδωσαν σημασία. Ότι ο κόσμος έχει πραγματικά λαλήσει και πολλοί πλέον έχουν φτάσει στην απόγνωση δεν το αναφέρουν. Οι αυτοκτονίες που γίνονται για χάρη των χρεών στις τράπεζες περνάνε στα ψιλά γράμματα. Έλεος πια! Φτάνει με τα ψέμματα και την κοροϊδία. Ο λαός υποφέρει και οι πολιτικοί ζούνε στις βιλάρες, έχουν σωματοφύλακες, παίρνουνε τρελά λεφτά και κάνουνε dolce vita. Φυσικά τα Μ.Μ.Ε. δε μίλησαν για τους διαδηλωτές που έφαγαν ξύλο άδικα από την αστυνομία. Ποιος νορμάλ σκεπτόμενος άνθρωπος που θα δει αυτή την αντίθεση στην ελληνική κοινωνία (η μειοψηφία να ζει σε βάρος της πλειοψηφίας) ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δε θα σκεφτεί ότι θα φτάσουμε στα χθεσινά γεγονότα; Απ΄οτι προβλέπεται θα έχουμε πολύ θερμό χειμώνα. Έτσι πρέπει μπας και καταλάβουν οι πολιτικοί ότι η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι τους και οι πολίτες δεν είναι οι υποτακτικοί τους αλλά οι εργοδότες τους.
Διάβασα σε διάφορα blogs και web sites, εγχώρια και ξένα, ότι με το που πήγαινε ο κόσμος να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Γιατί ρε παληκάρια; Ότι διαταγές σας δίνουν πρέπει να τις ακολουθείτε ακόμα και αν είναι απάνθρωπες και αντισυνταγματικές; Εσείς δεν έχετε υποστεί μειώσεις μισθών; Εσείς δεν ανησυχείτε για το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας; Σκεφτείτε λιγάκι και σταματήστε να λειτουργείτε σαν ρομποτάκια. Υπερασπίζεστε τους δυνάστες σας; Αυτό είναι διαστροφή.
Σήμερα συζήτησα με διάφορους φίλους και γνωστούς για το ξυλοφόρτωμα του Χατζηδάκη και άκουσα τρελά πράγματα. Ο ένας έλεγε ότι τον χτύπησα υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που παίρνουν μισθό χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, άλλος είπε ότι τον σακάτεψαν αριστεροί, άλλος είπε ότι ήταν προβοκάτσια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και χίλια δυο άλλα. Στην ερώτηση μου πως το συμπέραναν αυτό όλοι μου είπαν ότι τα διάβασαν στο διαδύκτιο ενώ κανένας δεν παρευρέθηκε στη συγκέντρωση των Αθηνών λόγω απόστασης. Για άλλη μια φορά λέω να μην κατεβάζετε αμάσητη τροφή. Το internet ναι μεν δίνει ελευθερία μέχρι στιγμής να γράφει ο καθένας την άποψη του και ότι θέλει αλλά αυτό είναι και δίκοπο μαχαίρι και όλοι ξέρουμε ότι στα blogs έχουνε μπει πάρα πολλοί δημοσιοκάφροι που γράφουν ότι θέλουν για λόγους σκοπιμότητας. Εγώ δεν ήμουν στην πορεία των Αθηνών λόγω απόστασης αλλά είμαι σίγουρος ότι τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμος που παρευρέθηκαν δεν ανήκαν όλοι σε μία κομματική παράταξη ούτε όλοι ήταν υπάλληλοι σε κάποια ΔΕΚΟ. Φτάνει πια η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε ομάδες, κόμματα, κάστες κ.ο.κ. Αυτή είναι η αρχή του διαίρει και βασίλευε. Συνειδητοποιείστε το. Ήταν αγανακτισμένοι πολίτες, άνεργοι, απολυόμενοι, χρεωμένοι. Και η υπομονή έχει τα όρια της. Η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε μήνες κατάφερε να πει χιλιάδες ψέμματα και να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του Καραμανλή. Τι περίμεναν δηλαδή; Ότι ο κόσμος έχει ανεξάντλητη υπομονή; Έτσι όπως έστρωναν οι πολιτικοί μας από τη χούντα και μετά για δεκαετίες έτσι θα κοιμηθούνε. Συνέχεια ακούμε από το στόμα του πρωθυπουργού ότι δε θα την πληρώσει ο λαός τη νύφη αλλά πάντα ο λαός βάζει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε., της Ε.ΥΔ.ΑΠ., το 23% Φ.Π.Α. την ίδια στιγμή που ανάπτυξη ακούει και ανάπτυξη δε βλέπει, την ίδια στιγμή που ψαλιδίζονται μισθοί και συντάξεις, την ίδια στιγμή που παραγράφονται σκάνδαλα και δεν πήγε ούτε ένας φυλακή. Ο λαός θέλει να αποδωθεί δικαιοσύνη αλλά πως θα επιτευχθεί αυτό από τη στιγμή που οι 300 κηφήνες έχουν βουλευτική ασυλία; Μόνη τιμωρία μένει η βία. Ας την απολαύσουν.
Όλοι οι πολιτικοί φταίνε. Και νυν και πρώην, γιατί κανένας τους δε θέλει να προσφέρει πραγματικά σε αυτόν τον τόπο και τους πολίτες του αλλά θέλουνε να καταχραστούνε χρήματα και εξουσία. Φυσικά εκτός από τους πολιτικούς φταίνε και άλλοι που έχουνε χρήματα και βρίσκονται πίσω από τους πολιτικούς. Είναι μεγάλη η βρωμιά στην Ελλάδα και ο κόσμος δε θα το ανεχτεί άλλο.
Υ.Γ.: Μη χάσετε απόψε στις 19:00 το hackaday 's live show στο hackaday 's web radio.

buzz it!