Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γίνεται ένας χαμός με τις αποκαλύψεις του Wikileaks. Διανύουμε περίεργους καιρούς και η Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα βάλλεται από παντού. Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά γίνονται για να βάλουνε επιτήδειοι τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας (πετρέλαιο, ουράνιο, λιγνίτη, νικέλιο κ.α.) στο χέρι ο οποίος δεν είναι και λίγος.
Ζούμε σε μια οικονομική χούντα με πολιτικούς διεφθαρμένους που κοιτάζουν το τομάρι τους και μόνο. Ανάπτυξη μηδέν, τεράστιο πρόβλημα με λαθρομετανάστες, οι τράπεζες είναι στα πάνω τους εις βάρος της συντριπτική πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας, η ανεργία χτυπάει κόκκινα. Όλα τα παραπάνω απαρτίζουν ένα σενάριο τρόμου.
Είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός με όλα τα σενάρια συνωμοσιολογίας αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα τότε περνάμε στη σφαίρα της εφιαλτικής πραγματικότητας. Τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το Wikileaks μας δείχνουν ότι αυτά που φάνταζαν ιστορίες για αγρίους πριν μερικά χρόνια είναι αλήθεια και ένας Θεός ξέρει τι άλλο ακόμα παραμένει κρυφό σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Φτάσαμε σε σημείο στην Ελλάδα πολλοί να ντρέπονται να μιλήσουν για εθνικά θέματα ή να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια για να μη τους βάλουν τη σφραγίδα του εθνικιστή, του χρυσαυγίτη, του ρατσιστή. Σε όλες τις χώρες του κόσμου η σημαία υπάρχει σε σπίτια όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εθνικές επετείους, σε πολλές πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, επιβάλεται η ανάρτηση αυτής αλλιώς θα πέσει πρόστιμο. Ακόμα και σε συναυλίες βλέπεις ανθρώπους να κυματίζουν τις σημαίες της χώρας τους. Εδώ όμως κάποιοι το παίζουν υπεράνω και θεωρούνε ότι τέτοιες πράξεις όπως και το να μιλάς για πατρίδα, έθνος και πατριωτισμό είναι παρωχυμένες αντιλήψεις. Καίνε τη σημαία, ένα από τα πιο ιερά σύμβολα και μένουν ατιμώρητοι. Αυτοί είναι που βοηθάνε στα ξένα σχέδια του διαμελισμού της Ελλάδας, αλλά δε θα τους περάσει.
Έτσι και βγάλει κάποιος ένα τραγούδι για την Ελλάδα κατευθείαν κάποιοι θα τον εντάξουν σε ακροδεξιές τάξεις. Το να είσαι έλληνας πολλοί το εκλαμβάνουν ως κάτι κακό. Πολλοί νιώθουν ντροπή και αποφεύγουν να μιλάνε για εθνικά θέματα και διεκδικήσεις την ώρα που όλοι θέλουνε να αρπάξουν το μεγαλύτερο κομμάτι από το φιλέτο που λέγεται Ελλάδα. Φοβούνται να μην τους κολλήσουν τη ρετσινιά κάποιοι άλλοι.
Ποιοί άλλοι; Αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούνε να μας επιβάλλουν με το στανιό την ανύπαρκτη ελληνοτουρκική φιλία, αυτοί που μάχονται υπέρ των λαθρομεταναστών αλλά δεν τολμάνε να φιλοξενήσουν μερικούς στα σπίτια τους, αυτοί που σκύβουν το κεφάλι στα Σκόπια και παραμαζεύουν λεκτικά όποιον αντιδράσει, αυτοί που μάχονται υπέρ της ανεξιθρησκείας και των τζαμιών αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό.
Έρχεται ένα συγκρότημα από τη Σουηδία, οι Sabaton, που ανήκει στο χώρο του epic metal ή power metal και γράφει ένα τραγούδι για το έπος του 1940. Ο λόγος για το Coat of arms που συμεπριλαμβάνεται στο ομώνυμο CD που κυκλοφόρησαν το 2010. Στο You Tube ένας Σέρβος, με το κανάλι και το ψευδώνυμο Orthodoxcrusader, έκανε ένα ερασιτεχνικό video clip για το παραπάνω τραγούδι (πάρα πολύ καλό) το οποίο σας το δείχνω παρακάτω με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Αυτούς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε ως εθνικιστές, φασίστες ή οτιδήποτε άλλο; Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Iron Maiden που έγραψαν τραγούδι για τον Μέγα Αλέξανδρο (Alexander the great); Δε νομίζω.
Ας κουνήσουμε όλοι την κεφάλα μας μπας και ξυπνήσουμε, γιατί αλλιώς θα ψάχνουμε τοίχο να τη χτυπήσουμε και θα είναι αργά.
Δείτε το παρακάτω video και ανατριχιάστε με τους στίχους του τραγουδιού. Θυμηθείτε ότι δεν είμαστε τυχαίοι.

buzz it!