Σάββατο 29 Μαΐου 2010

EUROVISION 2010

Για άλλη μια φορά έχουμε την ευκαιρία στη ζωή μας να ζήσουμε την υπέρτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση που φέρει το όνομα Eurovision και φυσικά είναι διαγωνισμός τραγουδιού και κιτς (πάμπολλες φορές) και κάθε χρόνο γίνεται το σύστριγγλο όχι μόνο στη χώρα που διεξάγεται αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μία όμως είναι αυτή που βλέπει το διαγωνισμό με πιο σοβαρό μάτι και από άλλη οπτική γωνία. Η Ελλάδα! Εμείς εδώ έχουμε τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων. Λύνουμε τα προβλήματα μας μέσα από τα πανηγύρια.
Όπως πάντα η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των ιστοσελίδων με στοιχήματα, φυσικά είμαστε οι καλύτεροι και ακόμα πιο φυσικά θα πάρουμε στο τέλος τον πούλο. Μετά αρχίζει το μαρτύριο... Ποιες χώρες έκαναν στρατηγικές και τι είδους έτσι ώστε το OPA του Αλκαίου να μη πάρει τη θέση που του αξίζει, δηλαδή την πρωτιά. Γιατί όλοι τα έχουν με την Ελλάδα, γιατί δε μας χωνεύουν αλλά εμείς είμαστε υπεράνω και στους γράφουμε όλους στους τεράστιους όρχεις μας και ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε νικητές. Τι να μας πούνε όλοι οι υπόλοιποι αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι, άμουσοι και άτεχνοι ευρωπαίοι; Τι να μας πούνε τα βλαχαδερά που δεν έχουν ούτε ιστορία; Όταν οι αρχαίοι έλληνες φιλοσοφούσαν αυτοί κρέμονταν στα δέντρα και βοσκούσαν χορταράκι φρέσκο και πράσινο το οποίο φυσικά δε συγκρίνεται με το αντίστοιχο ελληνικό το οποίο έχει το γνήσιο πράσινο χρώμα... το πασοκσίδικο. Όλα και όλα! Σαν την ελληνική φύση δεν έχει... Τι να μας πούνε και οι ξένοι μωρέ... Έχουν και αυτοί φύση; Σιγά τα ωά! Έκανε και η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο! (φιλοσοφικό ρητό των αρχαίων ελλήνων σε ελεύθερη μετάφραση δια χειρός Μπαμπινιώτη).
Ελπίζω μόνο να μη μας λυπηθούνε οι ευρωπαίοι για όλα αυτά που περνάμε με την κρίση και μας ψηφίσουν έτσι ώστε να μας πάει κάτι καλά (δηλαδή να βγούμε νικητές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό) και γελάσει το χειλάκι μας. Την κάτσαμε τη βάρκα τότε πατριώτη! Θα βάλουμε άλλο ένα χρέος του χρόνου για τη διοργάνωση του διαγωνισμού. Κρεμάστε σκόρδα, πέταλα, φυλακτά, σταυρούς, κάντε βουντού για να μην πάρουμε την πρώτη θέση. Ίσως θα είναι από τις λίγες φορές που μια ήττα θα μας κάνει καλό και όχι κακό.
Ανεξαρτήτως ποια θέση θα πάρουμε ένα είναι σίγουρο. Για τουλάχιστον ένα μήνα όλα τα Μ.Μ.Ε. θα μας ζαλίσουν με τη eurovision, οπότε προμηθευτείτε μερικά κουτιά προζάκ. Θα σας φανούνε χρήσιμα. Εφόσον δε μπορούμε να ξεφύγουμε ας απολαύσουμε τα βασανιστήρια. Και η κρίση; 'Ελα μωρέ κρίση και μαλακίες... Κρίση έχουμε κάθε μέρα από τότε που γεννηθήκαμε αλλά eurovision μόνο μια φορά το χρόνο!

buzz it!