Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος. Ας γιορτάσουμε την κατάντια μας. Χάρη στην ανθρώπινη απληστία, την εγωπάθεια, τον υπερκαταναλωτισμό και όλα τα υπόλοιπα σιχαμερά που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φυλή καταφέραμε να ρημάξουμε αυτόν το καταπληκτικό πλανήτη που ονομάζεται Γη.
Αν υπήρχε έστω λίγος αλτρουισμός και αλληλοσεβασμός όλοι θα ζούσαμε πολύ καλύτερα και οι δυστυχείς δε θα αριθμούσαν το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν στα σχολεία μας μάθαιναν εκτός από τους καταστροφικούς πολέμους που έκαναν οι παλιότεροι και την αξία του περιβάλλοντος όχι μόνο μέσα από στεγνά βιβλία αλλά και στην πράξη ίσως να σεβόμασταν παραπάνω τη φύση και να μην τη βάζαμε εξουθενωμένη στο νεκροκρέβατο. Δε θέλω να αναφερθώ σε μελέτες, στοιχεία, λεπτομέρειες, περιστατικά και παραδείγματα. Λίγο - πολύ τα ξέρουμε όλοι. Το ζητούμενο είναι η καθολική αφύπνιση.
Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε ακόμα χρόνο για να διορθώσουμε τα πράγματα. Λίγο χρόνο αλλά μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά προς το καλύτερο. Βασική προϋπόθεση είναι να εναντιωθούμε στους καρχαρίες που αποτελούνε το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού και κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πλούτου. Εκτός από αυτό πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αποκτήσουμε συνείδηση. Να φανούμε υπεύθυνοι για τις γενιές που έρχονται για να δώσουμε καλύτερο παράδειγμα από τις γενιές που μας κληροδότησαν αυτό το χάλι και εμείς φροντίσαμε να το χειροτερέψουμε.
Ώρες - ώρες αναρωτιέμαι γιατί γίνονται όλα αυτά ρε γαμώτο. Ενώ ξέρουμε τι είναι για το καλό μας γιατί συνεχίζουμε να έχουμε αυτήν την έντονη τάση αυτοκαταστροφής.
Είναι καιρός να σταματήσουμε να βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά και να ψάξουμε για την ουσία. Αν δεν το κάνουμε είμαστε άξιοι της τύχης μας και καλά να πάθουμε ότι μας συμβεί.
Θα κλείσω αυτή την ανάρτηση με μια αγαπημένη μου φωτογραφία που αποτύπωσε η ntina με το φωτογραφικό της φακό και την ευχαριστώ που μου επέτρεψε να την αναδημοσιεύσω. Θαυμάστε την. Μπορούμε να της βάλουμε τον τίτλο "ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ".

buzz it!