Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΣΟ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο URI GELLER;


Ορισμένοι έχουν ξεφύγει για τα καλά. Ο Uri Geller (ναι αυτός ο κουταλοπνίχτης) νομίζει ότι είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου και όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί είμαστε ντουγάνια. Την αρχή στη χώρα μας την έκανε ο Κώστας Χαρδαβέλας πριν μερικά χρόνια φέρνοντας τον στην εκπομπή που έχει και ασχολείται με U.F.O. Φαίνεται ο Uri ήταν το τιμώμενο U.F.O. Μετά έγινε ένας πανικός με μερικούς ευκολόπιστους που πήγαιναν να τον ακουμπήσουν για να πάρουν λιγάκι από τις δυνάμεις του και να γιατρέψουν τυχόν ασθένειες που έχουν αυτοί και οι οικείοι τους με ένα του άγγιγμα. Ψιλοξεχάστηκε το όλο θέμα μέχρι που ο ΑΝΤ1 έκανε το γνωστό τηλεπαιχνίδι "Ο διάδοχος του U.F.O. ...sorry... του Uli Geller".
   Και ποιος μου λέει ότι δεν είναι συνεννοημένοι καλεσμένοι, διαγωνιζόμενοι και οικοδεσπότες από προηγούμενες μέρες για να βγει προς τα έξω αυτή η ντεμέκ μαγεία; Γιατί δε λένε ότι όλα είναι τρικ και αφήνουν κάποιους αφελείς να τα χάφτουν; Θα μου πεις ότι είναι πολλά τα λεφτά των διαφημίσεων αλλά έλεος!
   Ο κύριος Uri Geller πρεσβεύει ότι έχει μοναδικές υπερφυσικές δυνατότητες και για να μεγαλώσει το μύθο γύρω από το όνομα του λέει ότι τον χρησιμοποίησε η N.A.S.A. για διάφορες έρευνες, η κυβέρνηση του Μεξικού για να βρούνε πετρέλαιο στον κόλπο του Μεξικού και άλλοι. Το θέμα όμως είναι ότι κανένας δεν το επιβεβαίωσε ποτέ, ούτε κυβερνήσεις, ούτε εταιρίες. Μερικοί κιόλας το αρνήθηκαν λέγοντας ότι δε γνωρίζουν τίποτα. Το κόλπο με τα κουτάλια που λυγίζουν μπορείτε να το μάθετε εύκολα ψάχνοντας λιγάκι στο Youtube. Ψάχνοντας στο Youtube βρήκα ορισμένα ενδιαφέροντα videos τα οποία έχουν εξαφανιστεί πριν λίγες μέρες ως δια μαγείας. Δοκιμάστε να κάνετε κλικ εδώ και εδώ και θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Τι περιείχαν τα videos; Το ξεμπρόστιασμα του υπερφυσικού ανθρώπου σε ηλικία 24 ετών στο Tonight Show στις Η.Π.Α. Η παραγωγή κάλυψε ένα αντικείμενο κάτω από όμοια ποτηράκια και τον προκάλεσαν να βρει κάτω από ποιο ποτηράκι βρίσκεται το κρυμμένο αντικείμενο. Αυτό αιφνιδίασε τον superman Uri και δε μπόρεσε να βρει το κρυμμένο αντικείμενο. Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και επικαλέστηκε ως δικαιολογία ότι δέχτηκε πολλή ψυχολογική πίεση από τον παρουσιαστή της εκπομπής και έτσι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Το περίεργο όμως είναι ότι ο παρουσιαστής δεν έκανε τίποτα ώστε να θεωρηθεί ότι άσκησε ψυχολογική πίεση στον καλεσμένο του. Μην ανησυχείτε όμως. Τα videos βρέθηκαν και σας τα δείχνω παρακάτω.
   Τα κουταλάκια μπορεί να τα λυγίσει ο καθένας με τον απλούστατο τρόπο χρησιμοποιώντας τα χέρια του. Γιατί όμως να το κάνει αυτό; Προσφέρει κάτι; Σαφέστατα όχι. Απλά ο κύριος Uri Geller με αυτόν τον τρόπο απέκτησε τεράστια περιουσία. Σπίτια, ταξίδια, ιδιωτικό αεροπλάνο και πολλά άλλα. Ως και σε καρτούν τον έβαλαν.
   Παρακάτω έβαλα οχτώ videos. Τα δύο πρώτα είναι το ξεμπρόστιασμα από τον ελληνικής καταγωγής Chris Angel, ο οποίος έχει προκαλέσει τον Uri Geller να μαντέψει τι έχει γράψει σε ένα χαρτί και αν το έβρισκε θα του έδινε 1000000 δολλάρια, σε ένα show στις Η.Π.Α. παρόμοιο με αυτό του ΑΝΤ1. Τα επόμενα τέσσερα είναι το ξεμπρόστιασμα από τον James Randi. Ποιος είναι ο James Randi; Στο παρελθόν ήταν γνωστός ως μάγος και σκεπτικιστής. Τώρα αφιερώθηκε στο να ξεσκεπάζει όλους αυτούς τους απατεώνες και τα διάφορα τρικ τους που λένε ότι έχουν υπερφυσικές δυνατότητες και επικοινωνούνε με το υπερφυσικό. Τους έχει προκαλέσει επανειλημμένα προσφέροντας τους 1000000 δολλάρια αν καταφέρουν να τον αντικρούσουν. Για να επισκευτείτε το web site του κάντε κλικ εδώ. Τα τελευταία δύο είναι άλλο ένα ξεμπρόστιασμα του Uli Geller από τον James Randi.
   Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τον Uli Geller και την απάτη που τον χαρακτηρίζει αλλά μετά από διενέξεις με γνωστούς μου αναγκάστηκα να το κάνω.































buzz it!