Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;


Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας χαμός σχετικά με την παρέλαση των Ο.Υ.Κ.άδων και τα συνθήματα που ακούστηκαν. Φαίνεται πως όλοι βιάζονται να δικάσουν, να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν. Τελικά υπάρχουν πολλοί κουφιοκεφαλάκηδες στην Ελλάδα. Όλοι βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να σκεφτούνε λιγάκι και χωρίς να έχουν κάποιες επιφυλλάξεις. Το video το είδα αρκετές φορές και δεν ξέρω αν είναι αυθεντικό επειδή η οπτική γωνία που είναι τραβηγμένο δεν επιτρέπει να δούμε τα πρόσωπα αυτών που παρελάζουν. Ακούγονται φωνές και συνθήματα. Σύμφωνοι! Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να γίνει ένα μοντάζ; Ο καθένας που έχει έναν υπολογιστή και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας video μπορεί να το κάνει, ακόμα και με το Windows Movie Maker γίνεται. Όταν βλέπω ότι το πρωτοέβγαλε το θέμα η enet, δηλαδή η Ελευθεροτυπία, τότε είναι που επιφυλάσσομαι περισσότερο. Αποκλείεται δηλαδή όλο αυτό το θέμα να είναι προϊόν προβοκάτσιας; Να μην ξεχνάμε πριν λίγα χρόνια το θέμα με τον αστυνομικό και το κοράνι που δεν ήταν κοράνι τελικά αλλά όταν αποδείχτηκε δε βγήκε κανένας στα Μ.Μ.Ε. να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο για όλη την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε. Από το 19ο δευτερόλεπτο ακούγονται για λίγο και άλλες φωνές εκτός από ανδρικές. Δεν μπορώ να πω αν είναι παιδικές ή γυναικείες αλλά και αυτό με βάζει σε υποψίες. Περισσότερη προσοχή έπρεπε να δείξει η πολιτεία και ο υπουργός που βιάστηκε να κάνει δηλώσεις χωρίς να έχει αποδειχθεί τίποτα. Εφόσον έγινε λίγα μέτρα μετά τον πρόεδρο της ντεμέκ δημοκρατίας-ολιγαρχίας-οικογενειοκρατίας λογικό δε θα ήταν να άκουγε και αυτός τα συνθήματα; Δε θα έπρεπε να βγει και να κάνει έστω και μια δήλωση; Σύμμαχος στη σταύρωση των ειδικών δυνάμεων είναι τα Μ.Μ.Ε. και αρκετοί στο διαδύκτιο που αντί να κάτσουν και να σκεφτούνε άρχισαν να πετάνε διάφορες κορώνες για να εντυπωσιάσουν. Δεν αναρωτήθηκαν μήπως όλο αυτό είναι φτιαχτό για να γίνει μια αναμπουμπούλα στην Ελλάδα και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών για να περάσουν στα ψιλά γράμματα διάφορα που δε μας συμφέρουν; Αποκλείεται να φώναζαν εξωτερικοί την ώρα που παρέλαζαν οι καταδρομείς; Αποκλείεται να είναι μια βαλτή μερίδα των γνωστών άγνωστων που κάποια μεγάλα κεφάλια τους προστατεύουν και γι' αυτό το λόγο δεν πιάνονται ποτέ;
Όταν όμως κάποιοι (έλληνες και ξένοι) καίνε την ελληνική σημαία εκεί κάνουν όλοι τουμπεκί ψιλοκομμένο. Δεν ακούγεται κιχ.
Να πάμε και στην άλλη εκδοχή. Ας πούμε ότι είναι αλήθεια. Όλοι αυτοί που φωνάζουν και κατηγορούνε νομίζουν ότι σε άλλες χώρες δε γίνεται το ίδιο στις εκεί ειδικές δυνάμεις; Πάρτε το χαμπάρι. Στο στρατό και ιδιαίτερα στις ειδικές δυνάμεις δε μαθαίνουν στους φαντάρους σταυροβελονιά, κομμωτική, να κάνουν κουλουράκια και άλλα παρόμοια. Οι ειδικές δυνάμεις υπάρχουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό και πιστέψτε με ότι τρώνε πολύ γαμήσι όσοι υπηρετούνε εκεί. Το ίδιο γίνεται σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο να ακούγονται τέτοια συνθήματα σε μαζώξεις όπως οι παρελάσεις εφόσον δεν είναι λίγοι ξένοι που τιμούνε με την παρουσία τους αυτούς που παρελάζουν. Υπάρχουν κάποιες κλώσσες όπως ο Τσίπρας που βρήκε αφορμή να βγει από την τρύπα του και να λέει τις γνωστές του πίπες. Ποιος; Αυτός που υπηρέτησε (λέμε τώρα) εντελώς βυσματικά και δεν το αρνήθηκε. Το πλουσιόπαιδο. Έλεος! Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί όμοιοι του και ας μην ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν. Αυτά τα συνθήματα είναι αλήθεια ότι υπάρχουν στα στρατόπεδα. Δε χωράει αμφισβήτηση. Υπάρχουν για την ανύψωση του ηθικού. Για κανένα άλλο λόγο. Όποιος όμως δεν πήγε φαντάρος ή όποιος έκανε βυσματική θητεία δε μπορεί να το καταλάβει αυτό. Πριν λίγες μέρες τουρκικό πλοίο έφτασε έξω από την Αθήνα και όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν τώρα δεν είπαν κουβέντα τότε. Εκείνο το συμβάν δεν τους ενόχλησε;
Υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να λειτουργούνε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ξεσηκώνονται για να υποστηρίξουν οτιδήποτε κατηγορεί την Ελλάδα ακόμα και άδικα και είναι υπέρ σε ότι τη βλάπτει. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι ραγιάδες. Εδώ και χρόνια χάθηκε η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός. Παντού οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνάνε είναι με σκυφτό κεφάλι. Τους αρέσει αυτό. Δεν απαιτούμε τίποτα γι' αυτό μας έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Όταν γειτονικές μας χώρες απαιτούνε διάφορα πράγματα άδικα και εις βάρος της Ελλάδας γιατί δε μιλάει κανείς από αυτούς τους ψευτοπροοδευτικούς; Ένα πράγμα έχω καταλάβει. Υπάρχουν άτομα που θέλουν το κακό μας περισσότερο απ' ότι οι ξένοι και αυτά τα άτομα είναι έλληνες.
Παρακάτω έβαλα το video για το οποίο έγινε τόσος χαμός. Παρατηρήστε το και πείτε μου αν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει με σιγουριά. Αν μπορεί κάποιος να δει τις φάτσες να απαγγέλουν τα συνθήματα. Να παρατηρήσει τις μη ανδρικές φωνές. Αν δεν είσαι 100% σίγουρος για κάτι δε μπορεί να κατηγορείς.
Έχω δει πάρα πολλά παιδάκια μεταναστών να φοράνε ελληνικές παραδοσιακές στολές. Από Αφρική, από Ασία και από γειτονικές χώρες. Ώρα είναι να κατηγορήσετε αυτά τα παιδάκια ως χουντικούς, φασίστες, εθνικιστές και ακροδεξιούς.
Εν ολίγοις τι θέλω να πω με αυτή την ανάρτηση; Καλό θα είναι διάφοροι κατήγοροι πριν αρχίσουν να εκτοξεύουν μπαρούφες για όλα να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους... αν έχουνε!



buzz it!