Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ

Η ξεφτίλα μας δεν έχει όριο. Σήμερα στις ειδήσεις είπαν ότι η Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού θα αγοράσει ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία. Ο λόγος είναι ότι τα δικά μας αποθέματα ενέργειας δεν μπορούν να καλύψουνε τις ανάγκες των πολιτών της χώρας. Μέχρι στιγμής αγοράζαμε από τη Βουλγαρία. Τώρα προστέθηκε και η Τουρκία στη λίστα των μαγαζιών που ψωνίζουμε. Τελικά είμαστε καλοί πελάτες.
Η Δ.Ε.Η. το μόνο που ξέρει είναι να κάνει αυξήσεις στα τιμολόγια της αλλά από παροχή υπηρεσιών υστερεί. Δίνουμε λεφτά στα Σκόπια (ναι ναι χάρη σ' εμάς επιβιώνουν) και δεν κοιτάζουμε να ανοίξουμε τα στραβά μας για να ορθοποδήσουμε. Το είπα και το ξαναλέω: έχουμε όλο το Αιγαίο και αν το εκμεταλευτούμε κατάλληλα δε θα έχουμε ανάγκη κανένα. Πολλά άλλα κράτη θα παρακαλούσαν να είχαν το Αιγαίο και να δημιουργούσαν αιολικά πάρκα. Με αυτόν τον τρόπο τα νησιά δε θα είχαν τον φόβο των διακοπών ρεύματος και κατ' επέκταση θα είχαμε απόθεμα ηλεκτρικής ενέργειας για την υπόλοιπη χώρα. Μην ξεχνάμε και την ηλιακή ενέργεια η οποία μένει ανεκμετάλευτη. Το κυριότερο; Θα κάναμε καλό και στο περιβάλλον.
Με τους παραπάνω τρόπους και θα καλύπταμε τις ανάγκες μας και θα πουλούσαμε ενέργεια αλλά μας αρέσει να είμαστε θύματα. Μόνο για Eurovision και πανηγύρια είμαστε καλοί και ξέρουμε να σκορπάμε χρήματα άσκοπα.

buzz it!