Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Είναι πλέον γεγονός ότι η οικονομία μας ως χώρα έχει πατώσει για τα καλά. Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να γίνει είναι να μπούμε στο φαύλο κύκλο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (τα κλασικά: φταίνε οι προηγούμενοι, δε φταίμε εμείς, φταίει ο ανάδρομος Ερμής και ο Χατζηπετρής κλπ.). Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να γίνει (ίσως και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας) να καθήσουν κυβερνώντες, αντιπολίτευση, ακαδημαϊκοί και όλο το κακό συναπάντημα, να αφήσουν κατά μέρος τους όποιους εγωισμούς και να ψάξουνε να βρούνε λύσεις. Αν δε βρούνε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους ομαδικώς γιατί ο τόπος είναι ένα καζάνι που βράζει.
   Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε εξωτερική πολιτική. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Να εναντιωθούνε στους ευρωπαίους που θέλουνε να μπαστακωθούνε στο κεφάλι μας με το αυστηρό βλέμμα τους και να τους θυμίσουν ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δικών τους σκοπιμοτήτων. Είμαστε χρεωμένοι σε μεγάλο βαθμό εξ' αιτίας τους. Αυτοί μας έκαναν τα κακά παιδιά της ευρωπαρέας. Τι εννοώ;
   Όταν κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία μας έστειλαν για τα πάτρια εδάφη (όπως το βλέπαμε από τη σκοπιά μας) και την ανάκτηση αυτών, εξυπηρετούσαμε και τους δικούς τους σκοπούς που δεν ήταν άλλοι από τα πετρέλαια της Μοσούλης. Μόλις ήρθαν όμως σε συμφωνία με τον Κεμάλ μας ξέχασαν και μας άφησαν χωρίς βοήθεια και με τη σιωπηλή συναίνεση τους μας καταέσφαξαν. Η ιστορία είναι γνωστή και δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Από τότε όμως ούτε συγνώμη ζήτησαν με την πάροδο των ετών, ούτε έκαναν μια υποτυπώδη κίνηση που να θεωρηθεί ως συγνώμη. Εξ' αιτίας τους είμαστε καταχρεωμένοι από εκείνα τα χρόνια και δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Αν βάλουμε και τον παράγοντα διαφόρων κλεφτών που μας κυβερνάνε τον τελευταίο αιώνα φτάνουμε στο σημερινό μας χάλι.
 Τέλος καλό θα ήταν να κοπούνε αρκετοί μισθοί και αρκετές συντάξεις πολλών χιλιάδων ευρώ το μήνα. Και για να δώσουνε το καλό παράδειγμα ας αρχίσουν οι πολιτικοί από τον εαυτό τους. Δε χρειάζονται μαγικά για να γίνει αυτό αλλά θέληση και συνείδηση (είδη προς εξαφάνιση στην Ελλάδα).
   Είναι γνωστό ότι οι ευρωηγέτες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Φλόριντα της Ευρώπης με γήπεδα γκολφ και άλλες εγκαταστάσεις που είναι για μεταξωτά βρακιά και επιδέξιους κώλους, έτσι ώστε να έρχονται όταν συνταξιοδοτούνται ή για τις διακοπές τους και όλοι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε. Το θέμα είναι ότι θέλουν και να έρθουν ως γενικοί δερβεναγάδες και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί.

buzz it!