Κυριακή 18 Μαΐου 2008

EUROVISION 2008: MY SECRET COMBINA(TION)

Καλή εβδομάδα σε όλους. Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Τι εννοώ; ΕΡΧΕΤΑΙ Η EUROVISION. Το μέγα γεγονός της χρονιάς. Οι εκπομπές της πρωινής ζώνης στα κανάλια και οι μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές θα μας τα πρήξουν για άλλη μια φορά.
Θα εξυμνούν την Καλομοίρα και το τραγούδι της και θα απαξιώνουν όλες τις άλλες συμμετοχές. Ως γνωστόν όταν εμείς φιλοσοφούσαμε τ' αρχαία χρόνια όλοι οι άλλοι ήτανε πιθήκια και κρέμονταν από τα δέντρα. Το γέλιο θα πέσει με τον τελικό που αφού θα πάρουμε τα τρία μας (κοινώς τον πούλο) θα μιλάμε για συμμαχίες άλλων κρατών που πρώτο τους μέλημα ήταν να μας χαντακώσουν γιατί έχουμε δυνατό τραγούδι και μας φοβούνται. Αλλά και καλή θέση να πάρουμε, ακόμα και την πρωτιά (που δεν υπάρχει περίπτωση) όλοι θα τρέχουν πίσω από τις κάμερες μπας και καταφέρουν να γευθούν λίγο από τη δόξα για να λένε στα εγγόνια τους: "ήμουν και εγώ εκεί". (Oh my God! Θέλω να ξεράσω).
Μετά τον τελικό, για ένα μήνα (το λιγότερο) θα μας τα πρήζουν με τα παρασκήνια και με άλλου είδους αναλύσεις (ενδυματολογικές των συμμετεχόντων, marketing κλπ.) ανεξάρτητα από το τι αποτέλεσμα θα έχουμε. Θα βγαίνει το κάθε σούργελο στα τηλεοπτικά κουτσομπολίστικα πάνελ που νομίζει ότι έχει κάτι να πει και θα αμολάει τις πίπες του αιώνα. Βέβαια κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, θα τρώμε στη μάπα και την ειδήμων πάνω στο συγκεκριμμένο διαγωνισμό Δάφνη Μπόκοτα που θα μυξοκλαίγεται επειδή την έκαναν πέρα από το διαγωνισμό. Αυτή νομίζει ότι η συγκεκριμμένη θέση στην Ε.Ρ.Τ. είναι τσιφλίκι της. Τέσπα!
Ξαφνικά όλα μας τα προβλήματα γίνονται ασήμαντα και το μόνο που μας νοιάζει είναι τι αποτέλεσμα θα φέρουμε στη Eurovision. Ως και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται σ' αυτόν το μουσικό διαγωνισμό. Ένα μουσικό διαγωνισμό όπου τον τελευταίο λόγο τον έχει το τραγούδι. Πάντως η EUROVISION είναι μια καλή ευκαιρία να φαγωθεί κρατικό χρήμα από διάφορους. Ο κοσμάκης λεφτά δεν έχει αλλά για τέτοια πανηγύρια υποχρεούται να πληρώνει αδρά. Και όλα αυτά για να ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας περηφάνια μη χέσω! Άι σιχτίρ!!!

buzz it!