Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΥΡΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

4 Οκτωβρίου 2009: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Ελλάδας. 4 Οκτωβρίου 2010: Ένας χρόνος μετά. Το απόλυτο χάος. Ο Γ.Α.Π. και το συνάφι του κατάφερε να κάνει μια ολόκληρη χώρα ένα ατέλειωτο μπάχαλο. Ήταν που ήταν χάλια τα πράγματα ήρθε και αυτός ως πρωθυπουργός να μας αποτελειώσει.
Το Φ.Π.Α. ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί κατρακυλάνε στο ναδίρ. Φόροι, φόροι, κόντρα φόροι, απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, πειράματα με το ασφαλιστικό και άλλα πολλά δυσάρεστα είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Λεφτά υπάρχουν" φώναζε ο πρωθυπουργός προεκλογικά. Με την ανάληψη της κυβέρνησης συνειδητοποίησε ότι ο κουμπαράς δεν έχει cent τσακιστό. Με ψέμματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ο οποίος τα είχε παίξει με τα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης - τσίρκο Καραμανλή. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας βροντοφώναζε ότι "δε θα πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης". Οι πράξεις του όμως άλλα δείχνουν. Η ατιμωρησία συνεχίζει να βασιλεύει, κανείς δεν επέστρεψε τα κλεμμένα, τα λαμόγια συνεχίζουν να υφίστανται και ο απλός πολίτης μένει μαλάκας θεατής του αίσχους και του θράσους πληρώνοντας πολλές φορές το εισιτήριο του καταβάλλοντας τον οβολό του από το υστέρημα του με μορφή Φ.Π.Α., φόρων, ανατίμησης προϊόντων κ.α.
Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει γενέθλια. Κλείνει ένα χρόνο. Μαύρα γενέθλια για τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να πάρουν παράσημο για την ανοχή τους και τη μαλακία τους. Εδώ είναι το πραγματικό Survivor και όχι το ψευτο-reallity στα κανάλια.
Ένα χρόνο μετά και η αβεβαιότητα είναι το μόνο σταθερό στοιχείο της ελληνικής καθημερινότητας. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι που βρίσκει ο έλληνας πολίτης τόση υπομονή και τόση ανοχή και αυτό που δεν ξέρω είναι πόσα αποθέματα έχει σε αυτά τα δύο στοιχεία.
Τι να ευχηθούμε λοιπόν; Χρόνια πολλά; Σίγουρα όχι. Να τους χαιρόμαστε; Αυτό είναι ανέφικτο. Να μας ζήσουν; Δε νομίζω! Δεν υπάρχουν ευχές. Μόνο αγανάκτηση και βρισίδι.
Καληνύχτα σας!

buzz it!