Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Print this post

ΜΑΥΡΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

4 Οκτωβρίου 2009: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Ελλάδας. 4 Οκτωβρίου 2010: Ένας χρόνος μετά. Το απόλυτο χάος. Ο Γ.Α.Π. και το συνάφι του κατάφερε να κάνει μια ολόκληρη χώρα ένα ατέλειωτο μπάχαλο. Ήταν που ήταν χάλια τα πράγματα ήρθε και αυτός ως πρωθυπουργός να μας αποτελειώσει.
Το Φ.Π.Α. ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί κατρακυλάνε στο ναδίρ. Φόροι, φόροι, κόντρα φόροι, απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, πειράματα με το ασφαλιστικό και άλλα πολλά δυσάρεστα είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Λεφτά υπάρχουν" φώναζε ο πρωθυπουργός προεκλογικά. Με την ανάληψη της κυβέρνησης συνειδητοποίησε ότι ο κουμπαράς δεν έχει cent τσακιστό. Με ψέμματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ο οποίος τα είχε παίξει με τα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης - τσίρκο Καραμανλή. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας βροντοφώναζε ότι "δε θα πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης". Οι πράξεις του όμως άλλα δείχνουν. Η ατιμωρησία συνεχίζει να βασιλεύει, κανείς δεν επέστρεψε τα κλεμμένα, τα λαμόγια συνεχίζουν να υφίστανται και ο απλός πολίτης μένει μαλάκας θεατής του αίσχους και του θράσους πληρώνοντας πολλές φορές το εισιτήριο του καταβάλλοντας τον οβολό του από το υστέρημα του με μορφή Φ.Π.Α., φόρων, ανατίμησης προϊόντων κ.α.
Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει γενέθλια. Κλείνει ένα χρόνο. Μαύρα γενέθλια για τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να πάρουν παράσημο για την ανοχή τους και τη μαλακία τους. Εδώ είναι το πραγματικό Survivor και όχι το ψευτο-reallity στα κανάλια.
Ένα χρόνο μετά και η αβεβαιότητα είναι το μόνο σταθερό στοιχείο της ελληνικής καθημερινότητας. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι που βρίσκει ο έλληνας πολίτης τόση υπομονή και τόση ανοχή και αυτό που δεν ξέρω είναι πόσα αποθέματα έχει σε αυτά τα δύο στοιχεία.
Τι να ευχηθούμε λοιπόν; Χρόνια πολλά; Σίγουρα όχι. Να τους χαιρόμαστε; Αυτό είναι ανέφικτο. Να μας ζήσουν; Δε νομίζω! Δεν υπάρχουν ευχές. Μόνο αγανάκτηση και βρισίδι.
Καληνύχτα σας!

buzz it!

14 σχόλια:

  1. Αβεβαιότητα για πολύ ακόμη φίλε μου... μαύρα γενέθλια... πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ Τραγική ειρωνία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι για τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1χρόνος δυστυχίας τυραννίας!Ας κάνουν ένα απολογισμός πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν αυτό το χρόνο πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν μ'αυτά τα προγράμματα και τι κέρδη αποκόμισαν να δούν την επιτυχία τους σ'ολο το μεγαλείο της!

    Καλό βράδυ Hack!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχα γραψει πριν τις περσινες εκλογες, οτι ο Παπανδρεου ελεγε ψεμματα ειδικα για την οικονομια.
    Ο μαλακας ο Ελληνας ψηφοφορος ψηφισε για πολλοστη φορα με λαθος τροπο, οπως το συνηθιζει.
    Αντι να μουτζωσει και τα δυο κυβερνητικα κομματα που εχουν φερει τη χωρα σε αυτά τα χάλια, ψηφισε τον εναν απο τους δυο για να διωξει τον αλλο.
    Ο μαζοχισμος μας δεν εχει ορια τελικα.

    Και μαλιστα καποιοι (δεν μιλαω για τα κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ) πανηγυριζαν που εφυγε ο Καραμανλης και ηλπιζαν οτι θα τα καταφερει ο Παπανδρεου.
    Ειδαμε ολοι το τι εχει καταφερει στον ενα χρονο που κυβερναει, ή μαλλον που ψηφιζει τις εντολες που δεχεται απο τα αφεντικα του.

    Ο κοσμος νομιζω οτι τα εχει χαμενα. Και σε συνδυασμο με τον παροιμιωδη εαυτουλισμο και παρτακισμο του Ελληνα, γι' αυτο και δεν εχουμε σοβαρες αντιδρασεις.

    Το τι θα γινει απο δω και περα, και αυτο το εχω γραψει.
    Δεν φαινεται κανενα φως με τετοιου ειδους πολιτικη.
    Και οσοι δεν το καταλαβαινουν ειτε φορουν πρασινα γυαλια, ειτε ειναι βολεμενοι ειτε βλαμμενοι. Ειτε και τα τρια μαζι.

    Προσωπικα αντιδρω ασχημα απεναντι σε οποιον ακομα υποστηριζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Και δεν μπορω να κρατησω την ψυχραιμια μου, γιατι τα επιχειρηματα τους ειναι ΓΤΠΚ.

    Εγω ευχομαι πολλά και στην κυβερνηση και στους σημερινους υποστηρικτες του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν γραφονται.

    Καλο βραδυ Hack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @zoyzoy Και η σκλαβιά θα γίνει ακόμα πιο δυσβάσταχτη... Να δεις πως θα αυξηθεί η ανεργία σε χρόνο dt ζουζουνάκι...
    @αντωνης Μίλα και εκφράσου ελεύθερα. Λογοκρισία δεν παίζει σε αυτό το ιστολόγιο. Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μέρες όπου η πολιτική διαστροφή έχει χτυπήσει κόκκινα (limit up για τους λάτρεις του χρηματιστηρίου). Να δεις συμμαχίες και συνεργασίες που θα γίνουν στο κοντινό μέλλον και θα καραφλιάσεις. Αυτές οι συνεργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μπασταρδοκρατία. Ένα πολιτικό συνοθύλευμα όπου σε μια παράταξη θα υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες. Από Κ.Κ.Ε. μέχρι ΛΑ.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "που βρίσκει ο έλληνας πολίτης τόση υπομονή και τόση ανοχή" έγραψες ρε συ Χάκ πού άραγε;

    Προσωπικά κάτι υποψιάζομαι κάτι ανέφερε και ο Αντώνης, αλλά θέλω κανά σεντόνι να τα γράψω συμφωνώ 100% σε όλα ως συνήθως. Νά’σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @rrage ΄πλωνε σεντόνια όσο προλαβαίνεις και μπορείς. Σε λίγο καιρό θα πέσει τρελή λογοκρισία από Ε.Ε. και ελληνική κυβάρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι κάτι άκουσα στη Γαλλία λέει τους το κόβουν, είμαι σίγουρος οτι θα έρθουν και προς τα ’δω, φίλε τα σεντόνια τα άπλωνα πρίν τρεισίμισι χρόνια αλλά έκανα το ‘λάθος‘ και ανέφερα και ονόματα πάντα στοιχειοθετημένα και χωρίς βρισίδια φυσικά και ο γκούγκλης πολύ το χάρηκε που με έριξε χωρίς καν τη 15θήμερη πόσο είναι προειδοποίηση. Δεν πειράζει ο κύκλος εκείνος έκλεισε, απλά μακάρι να ήξερες εκείνο το μπλόγκ είχα και πολλά λίνκς και μούρη στο σίνκ, πρόσωπο ρε παιδί μου χαχαχα λολ

    Υ.Γ. Κάποτε σου είχα γράψει πως μόνο ποιηματάκια και νουβέλες θα μπορούμε να γράφουμε. Με επιβεβαιώνεις; ( ρητορική ερώτηση ). Να είσαι καλά ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ektoras Όχι μόνο στη Γαλλία αλλά τα μαγειρεύουν για όλη την Ε.Ε.Πάντως και με ποιηματάκια, νουβέλες και παραβολές μια χαρά γίνεται η δουλειά. Πίστεψε με. Απλά θα μας ωθήσουν να αναγάγουμε το blogging σε τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι όμως υπάρχουν ευχές: άει στα κομμάτια, μη σώσετε και ξαναβγείτε, αν υπάρξουν άλλοι σαν εσάς να φύγουν όλοι μαζί σας να πάνε στα κομμάτια, ποτέ ξανά να μην εμφανιστούν τέτοιοι κλέφτες και λακέδες του δντ!

    Κανένας πριν ένα χρόνο δεν είχε φανταστεί αυτά τα χάλια, ούτε οι πιο δυσοίωνοι. Ελπίζω του χρόνου να'χουν ξεκουμπιστεί με το καλό ή με το ζόρι να δει ο τόπος κι άνθρωποι άσπρη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @DaisyCrazy Είσαι πολύ ευγενιοκή. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούνε ένα καταπληκτικό υβραιολόγιο καθώς επίσης όταν τελειώνουν οι βρισιές (αδύνατο γιατί στην νελληνική γλώσσα υπάρχουν πάρα πολλές) εφευρίσκουν καινούριες. Πάντως αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να τους διαολοστείλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. όσο μένουν τόσο χειροτερεύει η θέση μας και οι συνέπειες βγάζουν ρίζες για να είναι χρόνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ.ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ότι και να πεις έχεις δίκιο Hack, και εσύ τα λες, και εγώ τα λέω, και όλοι τα λέμε. Το χειρότερο είναι οτι τα ζούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Τύφλα να έχει ο Αισχύλος.
    @Πολίτης της Μπανανίας Όλοι τα λέμε αλλά τίποτα δεν γίνεται. Το χείριστο είναι ότι είμαστε σαδομαζοχιστές και κατά βάθος γουστάρουμε το πήδημα. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;